Hirdetés

Memóriakártyás videorekorder a Sonytól

A legérdekesebb termék a Sony PEG-VR100K típusú videorekorder volt. A készülék rendelkezik egy beépített analóg tv-tunerrel és többféle csatlakozási lehetőséggel a hátoldalán. Ennek köszönhetően a videorekordert ráköthetjük akár egy műholdvevőre, akár egy "normál" videorekorderre.

Az eszköz MPEG-4 formátumban képes videókat rögzíteni 15 kép/s-os érték mellett. A bitráta 64-384 Kbit/s lehet. A Sony szerint egy 1 GB tárolókapacitású Memory Stickre 250 percnyi kiváló, vagy 1000 percnyi még éppen megfelelő minőségű videót rögzíthetünk. Egy 128 MB-os Memory Stickre ezzel szemben csak 30, illetve 130 percnyi videót vehetünk fel.


Forrás: www.computerpartner.de

Lejátszáshoz használhatjuk a Palm operációs rendszert futtató Clie készülékeket. A Sony például a legújabb PEG-UX50-es modelljét már egy telepített videólejátszó programmal szállítja. Alternatívaként szolgál a japán vállalat által gyártott MSV-A1 típusú mobil videólejátszó eszköz is, amelynek egy memóriakártya-olvasója és egy 2,5 colos kijelzője van.

A Sony PEG-VR100K Japánban november elsejétől lesz kapható körülbelül 230 eurós áron. Mindenesetre üröm az örömben, hogy egy 1 GB-os Memory Stick-kártya jelenleg 600 euróba kerül.

Előzmények

Hirdetés