Hirdetés

Kisméretű memóriakártyák érkeznek a Lexartól

A Micron tulajdonát képező Lexar Media a tegnapi nap folyamán bemutatott szuperbiztos pendrive-jai mellett további termékekkel javítja a piaci pozícióját. Ezúttal a memóriakártyák kerültek előtérbe, de egy kártyaolvasó és egy SO-DIMM memóriamodul is feltűnik a választékban.

A memóriakártyák szegmensében többek között két darab 16 GB-os kapacitással rendelkező microSDHC jelenti az újdonságot. Ezek a Micron 34 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC Nand flash chipjeire épülnek. A 6 MB/s-os sebességre képes High-Speed Mobile jelzésű verzió egy úgynevezett Performance Kit formájában érhető el, mely tartalmaz egy USB-s kártyaolvasót is. A csomag ára 110 dollár, a másik 16 GB-os microSDHC kártya önmagában 100 dollárért vásárolható meg.

Újdonság még a Kodak márkájú 8 GB-os microSDHC. A név ne tévesszen meg senkit, mivel egy 2007-es egyezmény értelmében a Lexar gyártja az összes Kodak memóriakártyát. A vállalat a terméket kifejezetten a kamerákba és a digitális fényképezőgépekbe ajánlja, emellett bemutatkozik egy 8 GB-os Memory Stick Micro (M2) is. Az előbbi modell 50, az utóbbi pedig 70 dollárba kerül.

A Lexar elmondása alapján a már említett, csomagban megvásárolható, kisméretű USB-s kártyaolvasó csak később lesz elérhető önmagában, így az ára egyelőre nem nyilvános. Hamarosan érkezik egy SO-DIMM memóriamodul is, mely DDR2 lapkákat alkalmaz, és 1, illetve 2 GB-os változatban lesz kapható. A vállalat szerint a modulok alacsony fogyasztással rendelkeznek, így a netbooktulajdonosokat célozzák majd meg velük. Az árról és a pontos megjelenési időről még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lexar

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés