Hirdetés

Memóriacsomagok és egyéni RAM-ok Exceleramtól

A német illetőségű Exceleram egy érdekes kezdeményezéssel állt elő. A cég teljes mértékben a felhasználó döntésére bízná magát, és olyan memóriát szállítana le, amilyet az ügyfél szeretne. A rendszer egyelőre kísérleti stádiumban fut, hiszen nem tudhatni, hogy mennyire lesz sikeres, de Németországban biztosan bevetésre kerül, és ha sok érdeklődő lesz, akkor a többi országra is kiterjed a program. Lényegében arról van szó, hogy az Exceleram a memória tekintetében biztosítja az alapot, de a hűtőborda színezését és a csomagolást a vásárló választhatja meg. Akár az sem akadály, hogy a borda egy-egy oldala más színű legyen, vagyis tényleg sok lehetőség adódik majd a variációra.

Exceleram egyéni memróiák tervezete
Exceleram egyéni memróiák tervezete (forrás: techPowerUp)

Az Exceleram jelenleg a színeket állítja össze, amelyek a jövőben új árnyalatokkal is kiegészülnek. A csomagolás szempontjából több lehetőség közül lehet majd válogatni, és természetesen ezek alapszíne is megválasztható. Az elgondolás nagyon érdekes és akár sikeres is lehet, ám arról nincs információ, hogy az egyéni szettek összeállítása mekkora felárral jár majd. Gyakorlatilag csak ezen a ponton csúszhat el az üzlet, hiszen túlzottan nagy extra összeget nem érdemes az egyéni színezésért és csomagolásért kiadni. Ha felár arányos lesz a szolgáltatással, akkor az elképzelésnek nagy jövője van.

A vállalat a bejelentéssel párhuzamosan leleplezte az EP szériába tartozó memóriákat, melyek DDR3 szabványra épülő lapkákat alkalmaznak. A sorozat mindegyik tagja egy effektív 1333 MHz-en ketyegő, 2 GB-os modulra épül, ami CL 9-9-9-24-es időzítést használ és 1,5 V-on üzemel.

Exceleram EP sorozat
Exceleram EP sorozat

Az egyes termékek között a különbség a memóriamodulok száma. Az EP3001A egyetlen memóriát tartalmaz, míg az EP3002A és az EP3003A jelzésű megoldások a kétcsatornás, valamint a háromcsatornás működésre felkészített kiszerelések lesznek. A szettek forgalmazása márciusban kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói áruk azonban ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés