Hirdetés

Megzabolázott energia

A számítógépek folyamatosan ki vannak téve az elektromos hálózat szeszélyeinek; az áramingadozások – még ha nem is túlságosan nagy mértékűek – bosszantó, megmagyarázhatatlan lefagyásokat, hibákat okozhatnak, nem beszélve az áramkimaradásokról, amelyek sok esetben garantált adatvesztéshez vezetnek. Feltéve, hogy a számítógép nem szünetmentes áramforrásról üzemel.


A Trust PW-4105 UPS 1000 Management típusú szünetmentes tápegysége gondoskodik arról, hogy kritikus áramingadozásból vagy áramkimaradásból a hozzá csatlakoztatott eszközök szinte semmit ne vegyenek észre. A 600 W leadására képes UPS maximális áthidalási ideje a gyártó szerint 70 perc, egy átlagos konfigurációt pedig 30-40 percig képes árammal ellátni.

A szünetmentes táp fejlett felügyeleti rendszerrel van ellátva; a mellékelt szoftverrel könnyen áttekinthető állapotértékelés készíthető az UPS-ről. A program az eseményekről automatikusan naplót vezet, és SMS-üzenetben, e-mailben vagy a hálózaton keresztül figyelmeztető üzenetet küld a rendszergazdának. Hálózatra csatlakoztatva a szünetmentes tápegység működését távolról is figyelemmel lehet kísérni; a megfelelő jogokkal rendelkező felhasználó időzítheti a leállítást, újraindíthatja a rendszert, vagy ellenőrizheti az UPS működését.


A PW-4105-öt ellátták egy RJ11-es csatlakozóval is, így a rendszer megvédi a bekötött telefont, faxot vagy modemet is a káros áramlöketektől. A line-interaktív topológiájú eszköz a különböző hálózati zavarok kiküszöbölése érdekében EMI/RFI szűrővel és AVR funkcióval is rendelkezik (a hálózati tápfeszültség ingadozásainak kiegyenlítésére). Az UPS problémamentesen használható akár 150 joule nagyságú kilengés esetén is. Amennyiben a feszültség 180 V alá esik, a relé 6 ms alatt átvált akkumulátoros üzemmódba.

A január elején forgalomba kerülő eszköz fogyasztói ára várhatóan 55 000 forint lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Trust

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés