Hirdetés

Mégsem kell temetni a Duront?

Több szakportál (köztük az x-bit labs) foglalkozik a Duron életével-halálával. Eddig úgy volt, hogy a Duron famíliának vége, ettől kezdve csak Athlon és Hammer lesz. Azonban az AMD kicsit összekavarhatja a képet...

Az asztali gépekbe szánt Hammer, a Clawhammer ugyanis az Athlon XP+ nevet kapta, amely eddig -- nagyjából -- a Palomino és a Thoroughbred magos típusok neve volt. Az pedig logikátlanság lenne, ha a nagyteljesítményű Hammer és a "natúr" Palomino/Thoroughbred is azonos nevet viselne, a számozásról nem is beszélve. És ennél a pontnál lép a képbe a Duron.

Elvégre a Duron mindig is a low-end kategóriát jelképezte. Az AMD tervei szerint a Hammer megjelenése után a Palomino (majd a Thoroughbred is) átveszi ezt a pozíciót. Ebből arra a következtetésre juthatunk, hogy a Palomino/Thoroughbred magos Athlonokat a Hammer megjelenése után már nem Athlon XP néven, hanem Duronként fogjuk emlegetni.

Nagyon erős ellenérv ugyanakkor, hogy az AMD alacsony marketing büdzséjébe nem fér bele túl sok név tudatosítása a piacon. Az Athlon XP-re sok pénzt költöttek, és viszonylag jó csengésű névvé tették a felhasználóknál. Ugyanez nem mondható el a Duronról. Hány Duron reklámot láttunk, hallottunk (Magyarországon Athlont sem, de ez más tészta)? Egyet sem.

Feltehetően pont a fentiek miatt kapta az Athlon XP+ nevet a Clawhammer, és ennek fényében bolondság lenne az AMD részéről a Duron név erőltetése...

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés