Hirdetés

Megkerülhettek az EVGA-tól ellopott VGA-k

Egy részük biztosan Vietnámban kötött ki, ahol most gyanútlan vásárlók szemeznek velük.

Még novemberben számoltunk be arról, hogy az EVGA lopás áldozata lett, és most úgy néz ki, hogy megkerült az eltulajdonított termékek, legalábbis azok egy része.

A termékek valahogyan eljutottak Vietnámba, nyilván nem hivatalos csatornákon keresztül, ahol egy vietnámi kiskereskedő egy hónap garanciával árulja a kártyákat, állítólag viszonylag jó áron. Ez még önmagában nem lenne annyira gyanús, de mint ismeretes az EVGA az eltulajdonított grafikus kártyákra terméktámogatást nem vállal, vagyis a regisztrációjukat nem fogadják el, és garanciális panasszal sem lehet majd élni.

A regisztrációt viszont meg lehet próbálni, és egy vásárló két darab GeForce RTX 3080 Ti erejéig ezzel élt is, de a sorozatszámok megadása után a gyártó oldala lopottnak minősítette a hardvereket.

Az egész szituáció abból a szempontból kellemetlen, hogy a vásárló nem feltétlenül tudja, hogy lopott terméket vesz, viszont az lenne a jogszerű, ha ezt visszajuttatnák az EVGA-nak. Csakhogy az EVGA nyilvánvalóan nem téríti vissza a vásárló által elbukott pénzt, és az érintett kereskedő esetében sem valószínű ez, így könnyen per lehet az ügyből. Ez akár hosszadalmas folyamattá válhat, amíg a vásárlónak nincs VGA-ja, és a pénze is benne áll a félresikerült üzletben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés