Hirdetés

Megjelent két új NVIDIA GPU a HWiNFO leírásában

A diagnosztikai program hordozhatja az első, ténylegesen hitelesnek tekinthető adatokat.

Az új generációs NVIDIA sorozatról már február óta lehet információkat hallani, ezek egymásnak teljesen ellentmondanak, elvégre volt már szó Ampere és Turing architektúráról is. A kósza híreszteléseknek igazából egy tipikusan közös vonása van: mindig a következő hónap végén érkeznek az új VGA-k. Jelen esetben ez augusztus 30-át jelent, és előbb-utóbb valamelyik dátum csak bejön, hiszen már lassan az év eleje óta tippelgetnek a pletykaoldalak a megjelenés időpontjára vonatkozóan.

Feltűnt azonban az első, hitelesnek tűnő bejegyzés is, méghozzá a HWiNFO néven ismert program frissítésének leírásában. Ez egy AIDA64-hez hasonló rendszerdiagnosztikai alkalmazás, ami itthon talán nem annyira ismert, de teszi a dolgát, és a piaci pozíciója miatt fontos, hogy még a megjelenés előtt tudomást szerezzenek az egyes hardverekről, hiszen fel kell készíteni az applikációt ezek támogatására.

A HWiNFO leírása megemlíti, hogy két új NVIDIA lapka került bejegyzésre, kódnév szerint a GV102 és a GV104. A jelölés alapján ezek a Titan V által is használt Volta architektúrára épülhetnek, de ennél többet pusztán a számokból nehéz leszűrni. Mindenesetre ezt az információt tényleg olyan fél szállítja, ahol bőven elképzelhető, hogy van már valamilyen teszthardver is, tehát messze hihetőbb alapnak tekinthetők, mint a pletykaoldalak havonta változó sztorijai.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés