Hirdetés

RGB kiadásban is megjelent a Corsair "vízálló" billentyűzete

A kádban ezt sem érdemes használni, de "balesetek" ellen azért jó lehet.

A Corsair a 2017-es Computex alkalmával mutatta meg először (igaz, kézbe nem lehetett venni) a K68 jelzésű mechanikus billentyűzetének RGB-s kiadását, melynek vízállóságát emelték ki legfontosabb tulajdonságaként, ennek megfelelően a termék demonstrálása is ilyen körülmények között zajlott – lényegében egy esőztető alatt volt. Mivel a beviteli eszköz akkor még fejlesztési fázisban volt, nem sok információt lehetett róla tudni, most viszont bejelentették a végleges kiadást, így a részletek is letisztázódtak.

Meglepetés nincs, mivel egy frissítésről van szó, nem meglepő, hogy dizájnjában az egyszínű világítással (vörös) ellátott K68-nál látottak köszönnek vissza, a tömeg viszont 1,12 kilogrammról 1,41 kilogrammra nőtt. A mechanikus kapcsolók továbbra is a Cherry-től érkeznek, egészen pontosan MX Red típusúak, más egyelőre nincs tervben. A megvilágítás ezúttal gombonként konfigurálható RGB, effektekkel és minden egyébbel, ami ma elvárható ezen a szinten, ezeket pedig a CUE programon keresztül lehet állítgatni. Az egyéb kiegészítők és funkciók, mint a gumiborítású, levehető csuklótámasz, a standard USB 2.0-s csatlakozó, a gyors- és multimédiás funkciógombok és a 1000 Hz-es frissítés mind változatlanok.


[+]

A K68 RGB továbbra is csak IP32 besorolású védettséget élvez, kapcsolóit gumisapka védi a gomb alatt, így tehát az említett víz- és úgymond kekszállóság korlátozott. Ennek megfelelően nem érdemes nyakig tejben, vajban füröszteni, vagy a kádban CS:GO partizni, erre ugyanis továbbra sem alkalmas. Ugyanakkor a gép előtt művelt, egy-egy balszerencsés kimenetelű evés és ivás káros hatásai ellen azért nyújt némi védelmet.


[+]

A K68 RGB a sajtóközlemény szerint várhatóan 150 eurós áron debütál Európában, de a vállalat webshopjában mindössze 120 eurós ár szerepel, ami az egyszínű világítással rendelkező K68 jelenlegi 90 eurós árához mérten jóval barátibb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés