Hirdetés

Megjelent az Intel Core i7-2700K processzor

Hivatalosan kimondva szinte sosem volt, hogy lesz új második generációs Intel Core i7 csúcsprocesszor, ennek ellenére folyamatosan szivárogtak az újabb és újabb információk a legerősebb Sandy Bridge CPU megjelenéséről, melyet a vállalat a Core i7-2600K fölé kívánt belőni. A királykategóriában a minap meg is történt a trónfosztás, ugyanis a legfrissebb Intel árlistában már szerepel a Core i7-2700K jelű egység, melynek 3,5 GHz-es alapórajele csak 100 MHz-cel magasabb, mint a korábbi csúcstartóé.

Az LGA1155 foglalatba illeszkedő legújabb, 32 nm-es, szorzózármentes egység a magasabb órajelen kívül újdonságot nem képes felmutatni; van benne AVX utasításkészlet, Turbo Boost, HyperThreading, 8 MB harmadszintű gyorsítótár stb, összességében vevő tehát minden Sandy Bridge-re jellemző funkcióval rendelkezik (kivéve a VT-d technológiát). A fogyasztási keretet változatlanul 95 wattban határozta meg a gyártó, ebből kell gazdálkodnia a CPU-nak, valamint az integrált PCIe vezérlőnek, a kétcsatornás DDR3 vezérlőnek, és a HD 3000 integrált grafikus magnak.

Ami az árat illeti, az Intel 1000 darabos rendelési tételre vonatkozóan 332 dolláros darabárat adott meg, ami 15 dollárral magasabb, mint amit az i7-2600K-ért kér, tehát az új processzor nem volt hatással az árakra, legalábbis ami a közvetlen, házon belüli „konkurenciát” illeti. Csupán a Core i3-2120, valamint a Pentium G630 és G850 ára csökkent, ez viszont nyilvánvalóan nem vigasztalja azokat, akik az új processzor megjelenésétől a Core i7 és Core i5 család már meglévő tagjainak árcsökkenését várták – erre ugyanis még várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés