Hirdetés

Megjelent az ASUS elektret headsetje

A ROG Theta hangminőségre kihegyezett változata 120 mm-es elektrosztatikus hangsugárzókat használ.

A 2019-es Computexen mutatta be az ASUS a már eleve a felső kategóriába szánt ROG Theta füles még drágább változatát, a ROG Theta Electretet, mely speciális hangsugárzóiról kapta a nevét: a normál variánsban használt elektrodinamikus egységek helyett itt elektrosztatikus meghajtók dolgoznak, mely elvileg alacsonyabb torzítást és különösen a közép- illetve magas tartományban sokkal precízebb hangvisszaadást kínál. Azért csak elvileg, mert a hangminőség nem kizárólag a membrán mozgatásának megoldásán múlik, a korábbi elektrosztatikus fülesek pedig nem minden esetben „muzsikáltak” szépen.


[+]

Az elektrosztatikus rendszerek hátrányát, nevezetesen az alacsony dinamikát a mélytartományban, 45 mm-es, neodímium mágnessel szerelt hagyományos sugárzók küszöbölik ki, így a Theta Electret az ígéretek szerint 120 mm-es sugárzóival 20 – 40 000 Hz közötti tartományban dolgozik majd.

A kombinált hangkeltő rendszert leszámítva egyébként a headset teljesen „hagyományos”, nincs benne sem fals térhangzás, sem más trükk, így analóg, 3,5 mm-es csatlakozókat igényel és még LED-es világítás sincs rajta. A leszerelhető mikrofonnal rendelkező egység áráról egyelőre nincs hivatalos információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés