Hirdetés

Megjelent a VIA KT880

Éppen a múlt héten számoltunk be arról, hogy a VIA megkezdte az AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt KT880 sorozatgyártását, ma pedig hivatalosan is bemutatkozott a lapkakészlet. Amint az már korábban is ismert volt, az északi híd egyetlen újdonsága a kétcsatornás DDR400 memóriavezérlő. A tajvani gyártó közleménye szerint a DualStream64 technológiának köszönhetően a KT880 rendelkezik a "legintelligensebb" dual channel vezérlővel.

Az északi híd mellé a VT8237 déli hidat ajánlja a gyártó, amely – amint az szintén jól ismert – az UATA-133 perifériák kezelésén túl két darab Serial ATA meghajtó vezérlésére képes, támogatja a RAID 0, 1 és 0+1 technológiát, valamint nyolcportos USB 2.0-vezérlővel, hálózati vezérlővel, HomePNA-vezérlővel és hatcsatornás AC'97 kodekkel rendelkezik.

A lapkakészlet már megjelent, vagy rövidesen megjelenik, az ismert alaplapgyártók – így az ABIT, az Acorp, az ASRock, az ASUS, a Chaintech, a DFI, az Epox, a Gigabyte, a Jetway, az MSI, a Soltek és a Soyo – kínálatában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés