Hirdetés

Megfordítható USB Type-C csatlakozóval ellátott pendrive-on dolgozik az Emtec

Várható volt, hogy nemrég bemutatott, megfordítható, úgynevezett C-típusú (Type-C) USB csatlakozó futótűzhöz hasonlóan fog terjedni az iparágon belül, hiszen nem csak a mobilpiacon tűnt fel az újdonság a Nokia N1 táblagépén, hanem az alaplapgyártók is bemutatták első termékeiket, amire felkerült az új csatlakozó, és ugyanígy tett az Apple a legújabb MacBook esetében. Várhatóan az idei év folyamán egyre több gyártó jelenik meg olyan masinával, amin az eddig ismert hagyományos, A-típusú USB mellett vagy éppen helyett az új szabványt fogja implementálni.

Az adattárolók terén már több gyártó részéről tapasztalható mozgolódás, így a kifejezetten az Apple-tulajokra koncentráló, tárolókban otthonosan mozgó Lacie is ráállt az újdonságra, most pedig az Emtec jelentette be, hogy készül egy Duo pendrive-val, amin a hagyományos USB és az új Type-C csatlakozó is fellelhető lesz. Ez a fajta "tandem" megoldás egyébként nem újdonság, hiszen a microUSB-vel megtették már ugyanezt, de ez az első alkalom, hogy az új szabványt használják.

A tároló egyébként 16 és 32 GB-os tárkapacitással lesz elérhető, az olvasási és írási teljesítmény pedig 110/20 MB/s-nál fog tetőzni. Sajnos utóbbi érték nem túl veretes, lényegében az USB 2.0-s szabvány maximumát sem éri el, nem hogy a Type-C csatoló által használt 3.1-ét. A gyártó nyilatkozata szerint a termék egyelőre gyártás előtti fázisban vannak, de a második negyedévben már a boltokba kerülhet, árukat viszont addig sem kívánják nyilvánosságra hozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EMTEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés