Hirdetés

Megérkeztek a Samsung Galaxy Tab S 8.4 és 10.5 felsőkategóriás tabletjei

A Samsung a tengerentúlon mára virradóra mutatta be legújabb táblagépeit, a Galaxy Tab S 8.4 és 10.5 modelleket, ahol a számozás most is a kijelző képátlóját jelzi hüvelykben. A méretkülönbség ellenére a fehér és nagyon enyhe bronz színben bemutatott masinák főbb technikai paraméterei megegyeznek, amelyek közül kiemelendő a 2560x1600 képpontos, Adobe RGB 90%-át lefedő,  Super AMOLED kijelző, amit kiegészít egy fényérzékelő és az adaptív kijelző technológia.


[+]

Előbbi a fényerősséget és a színhőmérsékletet változtatja a környezetnek megfelelően, utóbbi pedig a megjelenített tartalomhoz igazítja az élességet, a szaturációt és a gammát, de persze kézzel is befolyásolhatóak ezek a paraméterek, sőt előre beállított képi üzemmódok is vannak (AMOLED Cinema és Photo). Szót kell még ejteni a másik újdonságról, az ujjlenyomat-érzékelőről, ami a Tab S-ek esetében a Home gombban kaptak helyet.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5 [+]

A két táblagép egyformán 6,6 milliméter vastag, tömegük viszont eltérő, a kisebbik 294, a nagyobbik pedig 465 grammot nyom. Szintén egyforma a szűkebb értelemben vett hardver, így a számításokért az alapmodellben a Samsung Exynos 5 Octa SoC felel (négy darab 1,9 GHz-es Cortex A15 és még négy darab 1,3 GHz-es Cortex A7 maggal), míg az LTE-s modellek a Qualcomm Snapdragon 800-ra támaszkodnak. A rendszermemória mérete 3 GB, a tárhely pedig 16 vagy 32 GB, utóbbi maximum 128 GB-os microSD-vel bővíthető.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 Samsung Galaxy Tab S 8.4
Samsung Galaxy Tab S 8.4 [+]

Vezeték nélküli opciókból sincs hiány, a Wi-Fi Direct kompatibilis IEEE 802.11ac Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlő mellett GPS/GNSS vevő is helyet kapott benne. Két kamerát is találunk a házon, a 2,1 megapixeles előlapi egység mellett hátul egy 8 megapixeles található vakuval kiegészítve. Akkumulátoros üzemidőben a koreai vállalat 11 órát kommunikál 1080p videók lejátszása közben, no persze kérdés, hogy melyik modellre vonatkozik ez az adat, hiszen a nagyobbik 7900, a kisebbik 4900 mAh-s akkuval bír.


[+]

Az operációs rendszer természetesen a Google legfrissebb 4.4-es Androidja, ami most is megkapta a legfrissebb TouchWiz felületet, illetve a többfelhasználós lehetőséget (közte a gyerek móddal), ami az azonosítás során együttműködik a bevezetőben említett ujjlenyomat-érzékelővel. Számos prémium szolgáltatás és alkalmazás is jár a gépekhez, ugyanakkor ezek területfüggőek.

A Samsung Galaxy Tab S 8.4 kezdőára 399,99 dollár, míg a 10.5 499,99 dollárért rendelhető elő, a szállítás pedig júliusban esedékes, míg a szolgáltatók által kínált modellek az év későbbi részében bukkanhatnak fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés