Hirdetés

Megérkeztek a Core 2 Duóval szerelt iMac modellek

Az Intel Core 2 Duo processzorcsaládjának piacra kerülése után a vállalat által gyártott CPU-kat számítógépeiben idén év eleje óta használó Apple is bejelentette termékportfóliójának változását. A korábban Core Duo processzorokkal felszerelt iMac asztali számítógépek új generációja négy új modellből áll, a csúcskategóriás gép további újdonsága a 24 hüvelykes képátlójú TFT.

A tegnapi napon bejelentett legolcsóbb (999 dolláros listaáron árult) Core 2 Duo processzoros iMac 17 hüvelykes TFT-vel rendelkezik, melyet az Intel lapkakészletbe integrált GMA950-es grafikus motorja hajt meg. Az 1,83 GHz-en üzemelő Core 2 Duo CPU mellett 512 megabájtnyi 667 MHz-es DDR2 memória, egy 160 gigabájtos merevlemez, valamint egy kombó optikai egység képezik a rendszer főbb komponenseit. További 200 dollár anyagi ráfordítással már komolyabb teljesítményű hardverhez juthatnak a vásárlók; a sorban a második iMac-ben már 2 GHz-es CPU dolgozik, mely mellé 1 GB memória dukál, a chipsetbe integrált grafikus vezérlő helyett pedig egy 128 megabájtos ATI Radeon X1600 szolgáltatja a képet a megjelenítőnek. Ez a típus már 8-szoros tempójú DVD-írásra is képes SuperDrive-val rendelkezik, a merevlemez kapacitása ugyanakkor maradt 160 GB.

Egy híján 1500 dollárért 20 hüvelykes kijelzővel is kapható iMac; ebbe a modellbe már 2,16 GHz-es CPU-t, valamint nagyobb, 250 gigabájt kapacitású merevlemezt épít a gyártó, a konfiguráció kialakítása egyéb tekintetben azonban nem változott az olcsóbbik típushoz képest. A kétezer dolláros csúcsmodell mindezt egy vadonatúj, 24 hüvelykes, WUXGA (1920x1200 pixeles) felbontású TFT-vel tetézi, melyet az ATI megoldása helyett immáron egy 128 megabájtos GeForce 7300 GT videovezérlő szolgál ki.

Az Apple szokásához híven rendelhető extrák, bővítési lehetőségek tömkelegét nyújtja az iMac szériához, így bizonyos típusok kérhetők akár 2,33 GHz-es Core 2 Duo processzorral, 500 gigabájtos merevlemezzel vagy 3 GB DDR2 memóriával is, mindemellett olyan népszerű szoftverek is rendelhetők vásárláskor, mint az iWork 06, a Logic Express és a Final Cut Express és Aperture.

A gyártó az új iMac modellek piaci premierjével együtt gyorsabb Mac mini típusokat jelentett be, melyek a régieket váltják és azokkal megegyező áron kínálnak nagyobb teljesítményt. A 799 dolláros típusban így mostantól 1,66 helyett 1,83 GHz-es Core Duo, az 599 dolláros változatban pedig 1,66 GHz-es Core Duo dolgozik az 1,5 GHz-es Core Solo helyett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés