Hirdetés

Megérkezett a Lensbaby Composer Pro

Nem olyan rég cikkünkben fejtettük ki véleményünket a Lensbaby Composer elnevezésű kreatív optikájáról, amely leginkább szelektív fókuszával és az így elérhető különleges képi hatásokkal hívja fel magára a figyelmet. A gyártó most ennek az eszköznek mutatta be továbbfejlesztett változatát, ahol az élességállító mechanikán és a középső műanyag rész gömbjén csiszoltak.


(forrás: Lensbaby)

A hagyományos Composer középső része még műanyagból készült; bemutatónkban említettük is, hogy az amúgy nagyszerű megmunkálási minőségen itt némi csorba esett a sorjás kialakítás miatt. Nos, a Pro változat immár mentes ettől a hibától, ugyanis a nevezett rész fémből készül. Ennek köszönhetően sokkal finomabb és pontosabb mozgathatóságot ígér a gyártó. Próbánk során az élességállító gyűrű működése sem volt tökéletes. Fókuszáláskor megesett, hogy a kép minimálisan elugrott, az optika nem volt középtengelyes. A Composer Pro a sokkal pontosabb megmunkálás (és persze a fém kivitel) eredményeként ezt a hibát is javítja.

A frissítésnek azonban borsos ára van: aki drágállta a Composert, az valószínűleg a Composer Pro esetében sem fog szívesen a pénztárcájához nyúlni. Kereken 300 dollárt kér a gyártó a Composer Pro + dupla üveges optika kittért. Aki a 35 mm-es „Sweet 35 Optic” egységet kéri a Composer Pro mellé, annak még többet, kerek 400 dollárt kell a pulton hagynia.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés