Hirdetés

Megérkezett a júliusi Catalyst

Az AMD hivatalosan is elérhetővé tette a Catalyst legújabb kiadását, mely a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja. A 10.7-ös verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a Radeon HD 2000, 3000, 4000 és 5000 szériás grafikus kártyákhoz, valamint a HD sorozatba tartozó Mobility és integrált Radeonokhoz telepíthető. Fontos megjegyezni, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokra tartozó terméktámogatást.

A szokásos hibajavítások mellett az eszközillesztő a funkciókra helyezi a hangsúlyt. Többek közt a HydraVision szolgáltatás számos Eyefinity technológiával kapcsolatos újítást kapott, tovább a CrossFire mód már a 90 fokban elforgatott kijelzők esetében is működik. A videolejátszásért felelős rutinok is fejlődtek. A Radeon HD 5000 esetében megjelent az úgynevezett fejlett Pull-down detection, ami az eredeti algoritmusnál szebb képminőséget eredményez a videók esetében, továbbá a meghajtó már támogatja a VLC 1.1.1-es verziójú lejátszóban bemutatkozó szabványos DXVA2 módot, aminek hatására a GPU-s gyorsítás elérhető a HD 4000 és 5000 szériás kártyákon.

A játékok szempontjából a Borderlands című alkotásban lehet némi sebességnövekedésre számítani. A HD 5000-es termékek esetén 2-8%-os gyorsulással érdemes kalkulálni, míg a HD 4800-as kártyák mellett akár 10%-kal jobb teljesítmény is elérhető.

A júliusi Catalyst szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció, valamint a legfrissebb alkalmazásprofil letölthető az AMD szerveréről.

A Catalyst 10.7-tel párhuzamosan érkezett egy fejlesztői kiadás is, ami bevezeti az OpenGL ES 2.0-s kódok támogatását. A WebGL szabvány segítségével az erre felkészített böngészők képesek a háromdimenziós grafika gyorsítására, így egészen új lehetőség nyílik meg az internetes tartalomszolgáltatás területén. Az AMD-hez igazolt Manju Hedge elmondta, hogy a WebGL kihasználása része a Fusion Experience és a Fusion Fund programnak, így a fejlesztők bármikor kérhetik az AMD segítségét az aktuális projekt elkészítése érdekében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés