Hirdetés

Megelőzi korát a megújuló Lenovo N100 széria

A kínai Lenovo a hét elején bejelentette a vállalat első olyan, saját márkanév alatt értékesített noteszgépeit, mely az Intel új mobilprocesszorát, a 64 bites utasításkiterjesztést is ismerő kétmagos Core 2 Duót tartalmazza. A Lenovo 3000 N100-as széria új tagjai azonban más újdonságot is nyújtanak; bizonyos típusokat olyan Wi-Fi adapterrel lát el a gyártó, melyek a jelenleginél gyorsabb átviteli sebességet nyújtó 802.11n szabvány tervezetére épülnek. Az Intel eredetileg csak a következő generációs, jövő év elején megjelenő Santa Rosa kódnevű mobil platformjával tervezi az új technológia bevezetését.

A Lenovo 3000 N100-as noteszgépek az idén március végén bejelentett első generációs modellekhez hasonlóan két főbb változatban kerülnek piacra; a 14,1 hüvelykes képátlójú, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzővel szerelt modellek lapkakészletbe integrált grafikus motort kapnak, a nagyobb, 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles), vagy WSXGA+ (1680x1050 pixeles) panellel szerelt típusokat integrált grafikával, vagy 64-128 MB dedikált memóriával gazdálkodó GeForce Go 7300 GPU-val látják el. A kijelzők vagy a fényes, jobb kontrasztot és élénkebb színeket nyújtó VibrantView, vagy a hagyományos, matt felületű (kivéve a WSXGA+ felbontású panelnél) típusok lehetnek.


Külsőre nem változott az elődhöz képest

Mindemellett az összes modell szériatartozéka egy 4 az 1-ben kártyaolvasó, egy 10/100-as Fast Ethernet vezérlő, az elmaradhatatlan analóg modem, továbbá mindegyik Lenovo 3000-es gép rendelkezik a hibaelhárítást és a használatot megkönnyítő Lenovo Care szoftvertechnológiával. Bizonyos modelleket ezeken túl Bluetooth vezeték nélküli kommunikációs technológiával és ujjlenyomat-azonosításon alapuló biztonsági rendszerrel is ellátnak.

Az új notebookok – az elődökhöz hasonlóan – minimum 2,5 kilogrammot nyomnak, vastagságuk típustól függően 30,3-37,1 milliméter. A gyári, 6 cellás akkumulátorral maximum három-, a 9 cellás áramforrással maximum ötórás üzemidőt garantál a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés