Hirdetés

Még mindig gondok vannak a SandForce harmadik generációs SSD-vezérlőjével

Roppant régóta dolgozik az immáron a Seagate kezében lévő SandForce a harmadik generációs SSD-vezérlőn, hiszen lassan vége a 2014-es évnek, miközben az első hírek még 2012 elején érkeztek az SF-3700 típusú chip kapcsán, a hivatalos bejelentés pedig a majdnem egy éve történt meg. Ennek ellenére még egyetlen terméket sem láttunk az újdonságra alapozva, pedig a tervek szerint ezeknek az év elején el kellett volna rajtolniuk.

Ez azonban mégsem történt meg, így sejthető, hogy a gyártó háza táján nem megy minden rendben, mármint ami az új vezérlő fejlesztését illeti, ráadásul a vállalat most újból halasztja a megjelenést. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy hardveres vagy firmware oldali problémák hátráltatják a rajtot, de az biztos, hogy a gondokat a PCI Express felületen való használat jelenti. A funkcióit tekintve roppant ígéretes SF-3700 család különlegessége ugyanis, hogy natívan támogatja az x4-es PCI Expess 2.0 és a 6 Gbps-os SATA interfészeket, ezáltal könnyebb lefedni a különböző fizikai formátumok és felhasználási területek eltérő igényeit.

A megpróbáltatások ellenére úgy tűnik, már látszik a fény az alagút végén: a kínai VR-Zone információi szerint az SF-3700 szállítását a Seagate decemberre tűzte ki, így várhatóan 2015 első félévében megjelenhetnek az első termékek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés