Hirdetés

A MediaTek veszi át az Intel 5G-s részlegének helyét

Ezzel a vállalat partnert talált magának az AMD és a Qualcomm összefogása ellen.

Az Intel még idén áprilisban jelentette be, hogy kivégzik modem üzletágukat, amelynek maradéka az Apple tulajdonába kerül. Azóta egyre több kérdés merül fel, hogy mi lesz így a PC-s 5G-s tervekkel, főleg azután, hogy az AMD egy ideje nagyon barátkozik a Qualcommal.

A Santa Clara-i óriáscég most bejelentette, hogy a MediaTeket választották partnerüknek a PC-s piacot tekintve, vagyis az utóbbi vállalat szállítja majd elsődlegesen az 5G-s modemeket az Intel processzorai mellé.

Fontos megjegyezni, hogy alapvetően a gyártói szabadság továbbra is adott, vagyis semmi akadálya annak, hogy egy mobil eszközön belül AMD platform kapjon MediaTek, vagy Intel platform Qualcomm 5G-s modemet. Amiért az érintett cégek összefognak az egy alapvető referenciadizájn biztosítása az egyes fejlesztésekhez, ezek ugyanis azt a célt szolgálják, hogy a kiadott termék a különböző országokon belül kiépített hálózattal biztosan jól működjön. Egy notebookgyártó számára szimplán kedvezőbb kombinált megoldást választani, amelyet a dizájn tervezői már leteszteltek, így nem kell ezt saját maguk megtenniük, de ha erre vállalkoznak, akkor természetesen szabad a gyártók tetszőleges keverése.

Az Intel szerint a 2021-es esztendő elején lesz elérhető az első olyan dizájnjuk, amelybe a MediaTek szállítja az 5G-s modemét, és a Dell, valamint a HP építeni fog rá mobil PC-t.

Külön érdekes kérdésnek számít, hogy az Intel és a MediaTek, vagy az AMD és a Qualcomm összefogásából születő rendszer lesz a jobb megoldás, ami a 2021-es esztendőt alapból izgalmassá teheti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés