Hirdetés

Kész rendszerchipekre épít új termékeket a MediaTek

A Dimensity 8050 és 9200+ jelzésű fejlesztések nem tekinthetők újdonságnak, de némileg javítanak az előd képességein.

A MediaTek két rendszerchippel bővíti portfólióját, amelyek esetében érdemes kihangsúlyozni, hogy a szó legszorosabb értelmében nem tekinthetők új fejlesztéseknek, inkább régebben bemutatott lapkák új verzióinak számítanak.

A csúcskategóriát célzó Dimensity 9200+ a múlt évben megjelent Dimensity 9200 ráncfelvarrott verziója. Az elődhöz viszonyítva a különbség az órajelekben keresendő, ugyanis az új kiadásban a Cortex-X3 mag 3,35 GHz-en is üzemképes, de a Cortex-A715 magok is eljutottak 3 GHz-ig, az energiatakarékos Cortex-A510-ös magok pedig 2 GHz-en dolgoznak. Ez tulajdonképpen 200-300 MHz közötti órajelemelésnek számít, de még az Immortalis-G715-ös IGP is 17%-kal gyorsabb lett.


[+]

A Dimensity 9200+ fogyasztása is megnőtt, de nem akkora mértékben, amennyivel tempósabb a dizájn, tehát az energiahatékonyság végeredményben javult.

A Dimensity 8050 már inkább a megfizethetőbb eszközöket támadná le, és alapjait a Dimensity 1200-zal bemutatkozott lapka adja. Ez a SoC már korábban is megjelent új típusjelzéssel, de a 8050-es kiadás lényege a fogyasztás csökkentése volt, így a Dimensity 1200-hoz viszonyítva a teljesítmény ugyan nem változott, de az energiahatékonyság már kedvezőbb lett, ami végeredményben hasznosnak tekinthető az ultramobil eszközök piacán.

A MediaTek mindkét újonnan bemutatott SoC esetében kiemelte a HyperEngine 6.0 elérhetőségét, de mivel ez egy szoftver, így mondhatni elvárásnak is számít, hogy biztosítják a frissen bejelentett hardverek mellé. A Dimensity 9200+ és 8050 is rendelhető a partnerek számára, és várhatóan az év későbbi részében érkeznek fel is tűnnek majd az egyes eszközökben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés