Hirdetés

Új, okostévékbe szánt MediaTek SoC a kanyarban

A következő negyedévében érkezhetnek az első olyan televíziók, amelyek az új Pentonic 1000 rendszerchipet használják.

A MediaTek a kifejezetten televíziókba szánt rendszerchipek egyik legnagyobb, megkerülhetetlen gyártója. A vállalat megoldásai többek között olyan nagy cégek termékeiben bukkannak fel, mint a Samsung, a Sony, a Panasonic, a Philips vagy a Xiaomi.

A konszern természetesen folyamatosan fejleszt, aminek eredményeként született meg a Pentonic 1000 névre hallgató új SoC. Ez négy darab ARM Cortex-A73 magot tartalmaz, amelyek maximális órajele 2 GHz, az IGP pedig egy 800 MHz-es ARM Mali-G57 G2. A lapka támogatja a 4K@120/144 Hz-es képi jelek kezelését variálható frissítési frekvenciával, emellett boldogul a HDR tartalmakkal (Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+, HLG, Technicolor/Philips JHDR) is.

Az újdonság rendelkezik saját interpolációs és felskálázási eljárással, és már négy HDMI 2.1 port kezelésére képes. A hangszabványok közül a Dolby Atmos (2.6), DTS Master HD, DTS Virtual X és MPEG-H Audio elérhetősége is biztosított. A MediaTektől kapott információk értelmében az első Pentonic 1000 chipsettel szerelt okostévék már a következő negyedévben a boltokba kerülhetnek.

Előzmények

Hirdetés