Hirdetés

HD szórakoztatóközpont LaCie jóvoltából

A LaCie bejelentette a LaCinema Classic HD névre keresztelt merevlemezes médialejátszóját, melynek fekete színű külsejét Neil Poulton tervezte. Az elődökhöz viszonyítva az új termék már kompatibilis minden DLNA (Digital Living Network Alliance) eszközzel ennek megfelelően vezetékes hálózatban lévő számítógépekhez, telefonokhoz, konzolokhoz valamint hordozható lejátszókhoz és hálózati tárolóegységekhez is képes csatlakozni.

A 234 x 225 x 46 mm-es méretekkel és 1,9 kg-os tömeggel rendelkező berendezésbe 1 vagy 2 TB-os merevlemez kerül, sőt az USB 2.0 interfésznek köszönhetően egy további adattároló csatlakoztatására is van lehetőség. A hálózati kommunikációt a 10/100-as Ethernet vezérlő felügyeli. A rendszer képes lejátszani az 1080p-s videókat is, továbbá a kisebb felbontású filmeket 1080p-re konvertálja fel. A megjelenítőt a HDMI vagy a kompozit kimenetre lehet csatlakoztatni, míg a hangokról a HDMI mellett az SPDIF interfész gondoskodik.

A távirányítóval is rendelkező médialejátszó az alábbi táblázatban összefoglalt formátumokat támogatja:

LaCie LaCinema Classic HD
Támogatott videoformátumok MPEG-1, MPEG-2 / HD, MPEG-4, DIVX, DIVX HD, XVID, H.264 HD, WMV9 HD, VC-1
Támogatott videofájlok AVI, MP4, MKV, WMV, DivX, DAT, MOV, MPEG, VOB, ASF, TS, TP, TRP, M2TS, DVR-MS, DVD-Video (ISO, Video_TS)
Támogatott audiofájlok MP3, WMA, WAV/PCM/LPCM, AAC, OGG, FLAC, AC3, MP4, MKA
Támogatott képformátumok JPEG, PNG, GIF, BMP, TIFF/TIF
Támogatott felirattípusok SRT, SSA, SUB, SMI, PSB, ASS

A két év garanciával rendelkező LaCie LaCinema Classic HD 1 TB-os verziója a héten kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 250 dollár lesz. A 2 TB-os változat várhatóan csak jövőre lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés