Hirdetés

A Marvell kezébe került az ARM-os szerverpiacban utazó Cavium

Az akvizíció végül 6,1 milliárd dollár összértékű volt, amiért cserébe komoly technológiákat vásárolt magának a Marvell.

Az ARM-os szerverpiac egyik fontos szereplőjének tekinthető Cavium, a viszonylag sikeresnek mondható termékpaletta ellenére sem tudott jelentős áttörést elérni. Pedig a cég folyamatosan próbálkozik, másfél éve megszerezték a Broadcom Vulcan IP-jét is, ami nemrég egy új, nagyon ígéretes szerverplatform alapjaként került bevetésre.

A Marvell nem véletlenül kacérkodik egy ideje a felvásárlás gondolatával, és nemrég sikerült bejelenteni a megegyezést, amelynek értelmében a Marvell 5,5 milliárd dollárt fizet a Caviumért, és átvállalják a 637,6 millió dolláros adósságukat is, vagyis az akvizíció összértéke 6,1 milliárd dollár. A Cavium közel 2000 alkalmazottját teljes egészében átveszi az új tulajdonos.

A cél egyértelmű: a Marvell nagy erőkkel szeretné támadni az 5G és az AI piacát, illetve a felhős kiszolgálók, valamint peremhálózati megoldások szegmense iránt is nagyon érdeklődnek. Ebben a ThunderX2 CN9900-as sorozat már eleve sokat segíthet, tehát effektíve a meglévő technológiák megérik a pénzüket, ugyanakkor a Cavium aktuális útiterve nem elég átfogó a Marvell számára, így ez várhatóan módosulni fog, ami pár hónapot igénybe vesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés