Hirdetés

Már szállítja a partnereinek a dedikált GPU-ját az Intel

A vállalat vezetője szerint egyáltalán nincsenek messze az erre épülő mobil gépek, továbbá a szerverpiacról is valósághoz közelebb álló információkat közölt a cég.

Az Intel az aktuális negyedévre vonatkozó pénzügyi konferenciáján megerősítette, hogy számos projektjük nagyon közül van a megjelenéshez. Többek között az első dedikált GPU-jukat már szállítják a partnereiknek. Erre Bob Swan, a cég vezetője továbbra is DG1 kódjelzéssel utal, de amúgy Iris Xe MAX néven fut. Pár notebookgyártó már be is jelentett olyan mobil gépeket, amelyekben ez a hardver található, és a szóban forgó masinák az év későbbi részében fel is kerülnek a boltok polcaira.

Lényeges információ, hogy a vállalat már készül a DG2 kódnevű fejlesztéssel, ami szintén dedikált GPU lesz, de nagyobb teljesítménnyel. Ez is az Xe architektúrát használja, csak nem az aktuális verziót, hanem a továbbfejlesztett, nagy teljesítményű játékra szánt variánst. Arról még nincs pontos adat, hogy mi lesz a különbség, de a DG2 úgyis jövőre kerül bemutatásra, tehát még bőven van idő beszélni róla.

Az Intel végül a szerverpiac tekintetében beszélt arról, hogy a nemrég leleplezett új generációs Xeon a tömegpiac számára csak a következő év első negyedévében lesz elérhető. Erről mi már júliusban írtunk, miszerint az Ice Lake-SP idén csak a nagyobb megrendelőknek lehet alternatíva, meglehetősen korlátozott számban. A vállalat egészen mostanáig a negyedik negyedévet jelölte meg a start szempontjából, ami alapvetően igaz, mert kis mennyiségben kapnak ilyen termékeket a kiemelt partnerek, de a legtöbben majd a következő negyedévben juthatnak hozzá, és ezt már az Intel is hivatalosan felvállalja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés