Hirdetés

Már kétszáz dollár alatt is lehet négymagos CPU-t kapni

Máris csökkentette novemberben megjelent Phenom processzorainak árát az AMD, legalábbis erre utal, hogy egyes tengerentúli áruházak mostanra már 200 és 245 dollár körüli árszinten kínálják a végfelhasználóknak a 2,2 GHz-es 9500-as és a 2,3 GHz-en járó 9600-as típust. A két érintett processzor 251 és 283 dolláros fogyasztói áron debütált nagyjából egy hónapja, azaz pár hét alatt körülbelül 20 és 13 százalékot esett az áruk – egyelőre azonban csak néhány kereskedőnél.

Az eddig publikált tesztek tanúsága szerint a jelenlegi legerősebb AMD négymagos számítási teljesítményét tekintve rendre alulmarad a 100 MHz-es órajeltöbblettel rendelkező Intel-vetélytárssal, a Core 2 Quad Q6600-zal szemben, mely egyben a rivális gyártó választékának leggyengébben teljesítő modellje. Az Intel lapka előnye ráadásul tovább nő, ha a BIOS-ban bekapcsolják az AMD processzoraiban felfedezett, TLB-logikát érintő hibát foltozó javítást. Vélhetően ennek hatására döntött úgy az AMD, hogy csökkenti a Phenomok árát, mindazonáltal szakértők korábban éppen arra figyelmeztettek, hogy a cég elsősorban drágább, nagyobb árréssel értékesíthető processzorok piacra dobásával lábalhat ki a jelenlegi nehéz pénzügyi helyzetből.

Az AMD Phenom 9500-as mindettől függetlenül már most biztos, hogy történelmet csinál; ez ugyanis az első olyan négymagos asztali processzor, melynek ára áttörte a lélektani 200 dolláros (ez napi árfolyamon számolva körülbelül 35 000 forint) határt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés