Hirdetés

Majdnem 4 GHz-en süvített G.Skill TridentX memóriája

A G.Skill bejelentette, hogy megdöntötték a DDR3 szabványú memóriákra vonatkozó órajelrekordot, melyhez egy 4 GB-os kapacitású TridentX modult használtak fel. Christian Ney összesen 10 darab F3-2666C11-4GTXD jelzésű memóriát kapott, hogy kiválassza a legnagyobb órajelre képes terméket, és így sikerült elérni a 3900,6 MHz-es órajelet, mindezt CL 14-14-14-36-os időzítés mellett. A 4 GHz egyébként már nincs messze, de nagyon nehéz lesz elérni, mindenesetre a fejlődő hardverek mellett talán a következő év során meglesz.

A G.Skill új rekordja
A G.Skill új rekordja (forrás: HWBOT) [+]

Ekkora órajelhez persze nagyon stabil memóriavezérlőre van szükség, így a processzor szerepét egy AMD A8-3870K jelzésű APU látta el, melynek IGP-jét a tuning érdekében letiltotta, a magórajelet pedig 2090 MHz-re csökkentette a csapat. A tuning alapját egy Gigabyte GA-A75-UD4H alaplap biztosította, míg a tápellátásról 1200 wattos tápegység gondoskodott. A hitelesített eredmény az alábbi oldalon található meg.


(forrás: HWBOT) [+]

A processzor és a memória hűtéséről természetesen folyékony nitrogén gondoskodott, így otthoni körülmények között nehezen reprodukálható ez az eredmény. Érdekesség, hogy a tuningba a múltat is becsempészték, mivel a monitoron megjelenített képet egy Voodoo 3 2000 jelzésű PCI-os VGA biztosította.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés