Hirdetés

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5 moduláris gamer billentyűzet tehetős nagyvadaknak

A Mad Catz sosem a diszkrét megoldásairól volt híres, így nem túl meglepő, hogy legújabb játékosoknak szánt billentyűzetük, a S.T.R.I.K.E. 5 is igen extravagánsra sikeredett. Érdekessége, hogy a klaviatúra több darabból áll, ez a moduláris felépítés pedig lehetővé teszi, hogy a játékos saját szájízének és aktuális igényeinek megfelelően variálja a darabokat.

A billentyűk nem mechanikusak, de a gyártó így is precíz leütéseket ígér; egy gomb lenyomása 60 grammos erőbevitelt igényel és az egymás utáni sokszoros leütésekre is jól reagál. A fő egység elejére egy érdekes eszköz, az E.Y.E. panel szerelhető, amely számos gombot és egy OLED kijelzőt foglal magában, ezek segítségével szinte minden beállítás könnyen és gyorsan elvégezhető, valamint a multimédiás kezelőszervek is itt kaptak helyet. Az esetleges makró parancsokat egy egyszerű szoftveres felületen keresztül lehet megadni, ezek előcsalogatására nem kevés gomb áll rendelkezésre: 9 az E.Y.E. panelen, 4 a bal oldali Function Strip nevű fülön, 3 a bal oldali csuklótámaszban és még 5 a numerikus szekción. Ez a 21 gomb három rétegbe rendezhető, így lényegében 63 személyre szabott parancsot rögzíthetünk, amelyek pillanatok alatt előcsalogathatók.

A már említett csuklótámasz érdekessége, hogy egy, hüvelyujjunkkal kényelmesen működtethető görgő is helyet kapott benne. Ezenkívül további két csuklótámasz is a csomag része, hogy bármely elrendezés maximálisan kényelmes legyen. A gombok háttérvilágítást is kaptak, azonban a nagy átlaghoz képest ezek 16 millió különböző szín előállítására képesek, így mindenki ízléséhez vagy konfigurációjához passzoló árnyalatot választhat. Természetesen a háttérvilágítás intenzitása több lépésben állítható, vagy akár ki is kapcsolható.

A Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5 egyelőre csak korlátozott példányszánban válik elérhetővé, de a túlzott rohamot 199 dolláros árcédulája minden bizonnyal féken tartja majd, de ez még mindig 100 dollárral olcsóbb, mint a S.T.R.I.K.E. 7.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés