Hirdetés

Nem lóg ki a Transcend új memóriakártyája a legújabb MacBook Prókból

A maximum 1 TB kapacitású tároló pont olyan hosszú, mint az új MacBookok SD foglalata.

A Transcend új modellekkel bővítette a már hosszú múltra visszatekintő JetDrive Lite szériáját, a Jet Drive Lite 330 ugyanis kifejezetten az új MacBook Prókat szem előtt tartva készült.


[+]

Ahogy azt a sorozat tagjaitól már megszokhattuk, a gyártó által bővítőkártyaként emlegetett tároló pont olyan hosszú, mint amilyen mély a kompatibilis notebookok SD szabványú kártyafoglalata, így az nem lóg ki a rendszer oldalából, ami nem csak szebb, de biztonságosabb megoldás is, mint egy hagyományos memóriakártya. Ennek persze megvan az a hátránya, hogy más eszközökben nem biztos, hogy fogjuk tudni használni új szerzeményünket, de a gyártó köztudottan nem is adatmozgatásra, hanem tartós adattárolásra szánja a JetDrive Lite modelleket.

A 2021-es, 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók mellett a 2012 és 2015 között bemutatott, 13 hüvelykes MacBook Prókkal is kompatibilis megoldás maximális olvasási és írási sebessége 97, illetve 75 MB/s, adataink biztonságáról pedig a víz-, por- és ütésálló kivitel gondoskodik. Abban az esetben, ha véletlenül mégis törlődne valami a kártyáról, a gyártó által biztosított RecoveRx szoftver használatával próbálkozhatunk az elveszett fájlok visszaállításával, magának az eszköznek a meghibásodása esetén pedig a gyártó 5 év garanciával gondoskodik arról, hogy ne fájjon a fejünk a javítási vagy cserélési költségek miatt.


[+]

A 128, 256 és 512 GB, illetve 1 TB kapacitással rendelkező kártyák közül hazánkban egyelőre csak előbbi kettő érhető el, rendre 19 000 és 28 000 forint körüli áron.

Előzmények

Hirdetés