Hirdetés

A MacBook Air kinézetére hajaz az új Asus netbook

Az Asus már a sokadik netbookját leplezi le a nagyközönség előtt, az Eee PC 1008HA külső stílusjegyei azonban feltűnően hasonlítanak az Apple MacBook Air modellre. A Seashell kódnevű termék mindössze 1,1 kg-ot nyom, a vastagsága pedig alig több 1 hüvelyknél.

A 262 x 178 mm-es kiterjedésű netbook az 1,66 GHz-es órajelen üzemelő Atom N280 processzort használja, melyhez 1 GB DDR2 rendszermemória társul. A vezérlőhíd szerepét az Intel GN40 lapkája tölti be, a 10,1 colos LED háttérvilágítással rendelkező kijelző 1024x600 pixeles natív felbontású, meghajtását pedig a GMA4500 jelzésű integrált grafikus processzort biztosítja. A felhasználó a fájlokat a 160 GB-os SATA-300 interfésszel dolgozó merevlemezen tárolhatja, amit kiegészít az online Eee Storage szolgáltatás, melynek keretében 10 GB-nyi adat helyezhető el az Asus internetről elérhető tárolójába.

Az új versenyző kommunikációs lehetőségeiről a 802.11b/g/n Wi-Fi, a 10/100-as Ethernet valamint a Bluetooth 2.1+EDR gondoskodik, emellett a termék rendelkezik még két darab USB porttal, egy rejtett D-Sub kimenettel, egy MMC és SD memóriakártyákat kezelő kártyaolvasóval és egy 1,3 megapixeles webkamerával is. A hangokat a sztereó hangszórópár szólaltatja meg, a beépített digitális tömbmikrofon pedig a hangfelvételek készítésében lehet a felhasználó segítéségre. A termékben található akkumulátor a vállalat állítása szerint 6 órás üzemidőt biztosít átlagos terhelés mellett. Ez a mai netbookok viszonylatában nem tűnik soknak, de az új modell rendkívül vékony mivolta miatt kompromisszumokat kellett kötni a mérnököknek.

Az Asus Eee PC 1008HA ebben a negyedévben kerül forgalomba fehér, fekete, piros, rózsaszín, kék és világoskék színezéssel. Az ajánlott fogyasztói árról egyelőre nem számolt be a vállalat.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

  • Asus S121 – nem netbook!

    Hanem könnyű, akkumulátorról sokáig üzemelő, de nem valami erős szubnotebook az Asus új modellje.

  • Eee PC DVD-íróval

    Nálunk járt a felfrissített Centrino Atom platformmal, optikai meghajtóval és hatalmas akkumulátorral szerelt Asus Eee PC 1004DN.

  • Csinos Eee és 3G-s Wind

    Megnéztük, hol tart a netbookok fejlesztése az Asusnál és az MSI-nél.

  • Eee PC-k legszebbike

    Az 1000H-val felnőtt, az N10-essel megerősödött az Asus netbooksorozata, most pedig itt a gyönyörű S101.

Hirdetés