Hirdetés

Ma még drágább az otthoni nyomtatás

Az Epson új stratégiával szeretné meggyőzni a fogyasztókat az otthoni fotónyomtatás előnyeiről. Ennek jegyében mutatta be legújabb fejlesztéseit, a PictureMate fotónyomtatót és más képalkotási eszközöket.

Az Epson törekvése szerint szeretnék a cég nevét "egyenlővé tenni" a fotónyomtatással. Ennek érdekében sajtótájékoztató keretében mutatták be egyik új terméküket, a PictureMate tintasugaras mininyomtatót. Bár a vásárlók még bizalmatlanok az otthoni fotónyomtatással szemben, a vállalat reményei szerint ez a készülék alkalmas lesz a barátkozásra. A hordozható gépezet 10x15 vagy annál kisebb méretben tud nyomtatni, nincs szüksége számítógépes kapcsolatra (bár képes rá), és önállóan kezeli a képfájlokat. Az összes általánosan elterjedt memóriaformátumot, valamint a PrintBridge, az USB-Direct-Print és a PRINT Image Matching technológiákat is támogatja, így szinte valamennyi ma használatos digitális fényképezőgépet csatlakoztathatjuk hozzá. A készülékhez választható még a Bluetooth funkció is, amellyel az ilyen (vezeték nélküli, rádiós) kapcsolattal rendelkező telefonról is azonnal nyomtathatjuk az azzal készített képeket. Az Epson számításai szerint ezzel a technológiával körülbelül 100 forintba kerül egy kép otthoni nyomtatása, ami még mindig drágább, mint a "utcai" nagyítás, de a gyártó szerint az alkotás élménye kárpótolhatja a vásárlókat.

Az Epson két új szkennert is bemutatott, a 2580-as és a 2480 Photo elnevezésűt. Mindkét készülék lehetővé teszi a képek akár 2400x4800 dpi-s felbontású digitalizálását. A 2580-as legjelentősebb újítása az automata filmtovábbító, amely megkönnyíti a 35 milliméteres diák és a negatívok beolvasását.

Előzmények

Hirdetés