Hirdetés

Luna, a legkisebb 360 fokos kamera

Új szintre emelheti az akciókamerákat ez az alig 6 cm átmérőjű gömb, ami 360 fokos kép vagy videó rögzítésére képes, így egyedi perspektívát nyújthat a felvételt szemlélő számára. Az Indegogo-n most is futó kampány keretében közösségi finanszírozással kívánják megtenni az első lépést a sorozatgyártás felé.
A Luna egyébként két 190 fokban látó kamerát használ, melyek képe egy "intelligens kép-összefűző program" segítségével alakul egy 2K felbontású, 360 fokos videóvá. Az elkészült felvétel természetesen megosztható a népszerű közösségi és videómegosztó oldalakon, vagy egy telefon és egy papír VR szemüveg, valamint a Luna alkalmazás segítségével meg is tekinthetünk.

Az integrált Wi-Fi modulnak köszönhetően akár az előkép streamelése is megoldott, és itt is csak a szemlélőn múlik, hogy merre nézzen. A Luna ezek mellett IP68-as védettséget és karcálló felületet kapott, aminek köszönhetően nem kell különösebben féltenünk. Szokatlan alakjából következik, hogy a hagyományosnak tekinthető rögzítési technikák kevéssé működnek, ezért a kamera "alján" egy mágnes található, amivel a fém felületekhez tapaszthatjuk. Ugyanezen elven csatlakozik az opcionális monopodhoz és egyéb kiegészítőkhöz, illetve a töltésre és adatátvitelre is szolgáló dokkolóba, amivel a 32 GB-os belső tárhelyen lévő képeket és videókat letölthetjük.

A Memora, a Luna fejlesztője, az Indiegogo kampány ideje alatt 249 dollárért kínálja a kamerát a korai megrendelőknek, míg a kereskedelmi ára 349 dollár körül várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés