Hirdetés

LOQ a neve Lenovo új gamer szériájának

A Legionoknál olcsóbb változatokból készül notebook és asztali PC is, az alapok pedig kellően modernek lesznek.

Új számítógépcsaláddal lép piacra a Lenovo, amely a – hogy a hivatalos közleményt idézzük – „kezdő játékosokat célozza olyan eszközökkel, melyek nem jelentenek megterhelő kiadást”. Ez az új széria a LOQ nevet kapta, és tulajdonképpen olcsóbb Legionokként tekinthetünk rájuk, legalábbis külsejükben határozottan tetten érhető a felsőbb szegmensbe pozicionált modellek hatása.

Lenovo LOQ 15
Lenovo LOQ 15 [+]

A széria első körben négy notebookból és egy asztali gépből áll, amelyek a legújabb Intel és AMD platformokra épülnek, NVIDIA grafikus vezérlővel párosítva. A noteszek esetében 15 és 16 hüvelykes változatokat kapunk, mindkét esetben lesz inteles és AMD-s verzió is. A részletes specifikációkat táblázatos formában tesszük közzé lentebb, de azt már most megjegyezzük, hogy az olcsósítás látható határokat szab a beépíthető hardverek esetében. Ez a CPU-nál – mérettől függetlenül – Core i7-13700H-t vagy Ryzen 7 7840HS-t (ez az új Phoenix APU, amelyet a CES-en mutattak be) jelent, és mindkét opciót 16 GB RAM egészíthet ki. Utóbbi bővíthető, ráadásul két foglalatban, vagyis nem az alaplapra forrasztva kapjuk, ami mindenképpen örömteli. A háttértárak számára szintén két M.2 foglalatot találunk az alaplapon.

Lenovo LOQ 15
Lenovo LOQ 15 [+]

Komolyabb a korlátozás a grafikánál érzékelhető, itt ugyanis legfeljebb 115 wattos TDP-jű GeForce RTX 4060 kérhető. A MUX váltó/Advanced Optimus természetesen rendelkezésre áll, a hűtést pedig a nagyobb modellek esetében már négy hővezető csővel dolgozó, dupla ventilátoros rendszer biztosítja. Kijelzők esetében FreeSync Premiumot és G-Syncet támogató, 165 Hz-es maximális frissítésű és 2.5K-s felbontású panelek állnak rendelkezésre, amelyek a specifikációk alapján korlátozottan, de azért médiakészítésre is bevethetők, legalábbis a 100%-os sRGB és a 350 nites fényerősség alapján.

Lenovo LOQ 16
Lenovo LOQ 16 [+]

A LOQ notebookok hordozhatósága átlagosnak tűnik, 60 illetve 80 Wh-s akkumulátorokat kapunk, 2,4 kg feletti tömegekkel. Az opcionális USB-PD, illetve a saját tápegységgel a gyorstöltés szerepel a kínálatban, ami mindenképpen örömteli, és a csatlakozókínálat sem tűnik rossznak, főleg úgy, hogy a Legionokhoz hasonlóan hátulra is kerültek portok, kényelmesebbé téve az asztalon használt notebookok elrendezését.

Lenovo LOQ 16
Lenovo LOQ 16 [+]

A termékcsalád az Egyesült Államokban mutatkozik be először: a kisebbik inteles modell áprilisban jöhet 900 dolláros áron, míg a nagyobbik májusban érkezik 1200 dollárért. Az 15 hüvelykes AMD-s egység szintén májusban debütál, ekkor várhatóan 900 dollárt kérnek majd érte, míg 16”-es változat júniusban jelenthet meg, 1150 dollárért.

Lenovo LOQ Tower
Lenovo LOQ Tower [+]

Ami a PC-t illeti, ez egy dizájnos, előlapján kék fényt hordozó, 17 literes házba került asztali gép, Core i7-13700H-val, B760 lapkakészlettel, illetve Ada Lovelace architektúrára épülő GeForce VGA-val. A specifikációk alapján DDR4 memóriát használ a konfiguráció, mégpedig legfeljebb 2x16 GB-os kiszerelésben. A háttértár két HDD-ből és egy SSD-ből rakható össze, az utóbbi 1 TB-os, az előbbiek 2 TB-os példányok lehetnek. A LOQ Towerre többet kell várnunk, mint a notebookokra: ez ősz környékén érkezik majd.


[+]

Azóta történt

Hirdetés