Hirdetés

Logitech K830: egerésző HTPC billentyűzet a nappaliba

A Logitech már hosszú ideje kínál különféle vezérlőket a nappaliba, köztük különleges és hagyományosnak mondható billentyűzeteket is. A K sorozat legújabb darabja sem a mindennapi klaviatúrák sorát gazdagítja, bár a koncepció már ismerős lehet a korábbi termékekből, de az eddig szerzett tapasztalatokat most megpróbálták a modern kori igényekkel keverve belesűríteni a nem túl bonyolult kialakítású K830-as modellbe. Az újdonságot a típusszámon felül Illuminated-Living-Room HTPC Keyboardnak nevezték el, ezzel utalva arra, hogy az automatikus háttérvilágítással felvértezett beviteli eszközt kifejezetten a nappaliba, HTPC-k mellé ajánlják.


[+]

Felépítése is a használati helynek megfelelő, ugyanis meglehetősen kompakt, 367 x 125,3 x 16,5 milliméteres méretekkel rendelkezik, továbbá 5 gramm híján pontosan fél kilogrammot nyom. Az egér helyettesítését is megoldották, mindezt egyetlen huszárvágással: az eszközről lehagyták a numerikus részt, aminek helyét pedig egy 80 x 52 milliméteres touchpad és a hozzá tartozó két gomb vette át, plusz az egészet megtoldották a hangerő szabályozásához szükséges gombokkal. Apropó, gombok: a puha bevonatos billentyűk mögött háttérvilágítás lapul, ami automatikusan kapcsol ki és be használattól függően.


[+]

Természetesen a K830 nem igényel vezetéket, a HTPC-hez a gyártó jól ismert, 2,4 GHz-es sávban üzemelő Unifying USB-s vevőjén keresztül kapcsolódik (a hatótávolság 10 méter), tápellátását pedig újratölthető akkumulátorral oldották meg, mely 10 napos üzemidőt tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel.

A Logitech K830 Illuminated-Living-Room HTPC Keyboard előrendelhető 31 990 forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés