Hirdetés

LogiLink kiegészítők egész garmadája érkezett

A LogiLink számos új kiegészítőt mutatott be, melyek ha nem is túl forradalmiak, a megfelelő környezetben alkalmazva nagyon is jó szolgálatot tehetnek. Ilyen például az új külső és belső Wi-Fi antennájuk, melyek egy vezeték nélküli hálózat lefedettségi problémáit hívatottak orvosolni. A belső variáns (WL0091) egy 2,4 GHz-es irányított egység, mely 6 dBi erősítéssel és 1,3 méteres kábellel bír, amivel a problémás távolságok házon belül a beépített antennás eszközökhöz képest nagyobb eséllyel áthidalhatók, de ablakba kitéve akár két nem túl messzi épület közötti kommunikációra is alkalmas.

Ha még távolabbra szeretnénk kiterjeszteni Wi-Fi hálózatunk hatósugarát, akkor a LogiLink ebben az esetben is megoldást nyújt egy kültéri parabola antenna (WL0097) képében, amely a 2,4 GHz-es tartományban már 24 dBi erősítésre képes.

Átnyergelve az adattárolók világára, a gyártó ezen a területen is több különböző megoldást nyújt a merevlemezek és SSD-k könnyű rendszerbe illesztéséhez. A Quickport (QP0012) egy külső dokkoló egység, mely 2,5”/3,5”-es meghajtókat fogad, a számítógéppel USB 2.0 porton keresztül kommunikál. Oldalában két USB kaput láthatunk, ezzel többszörösen visszanyerve az eszköz által elfoglalt aljzatot, sőt, SD/MS/microSD/M2 formátumú memóriakártyák kezelésére is alkalmas.

Létezik viszont egy másik Quickport dokkoló állomás (QP0011) is, mely első ránézésre nagyon hasonló szerkezet, de oldaláról eltűntek a kártyafoglalatok és a plusz portok. Cserébe viszont USB 2.0 mellett egy eSATA csatlakozó segítségével az előbbinél jóval gyorsabb adatátvitelre képes. A választás tehát az aktuális igényeket mérlegelve a felhasználó dolga.

Amennyiben nem vagyunk oda a küldő dokkolós megoldásokért, a gyártó kínálatában belső egységek is találhatók. Az egyik mobil rack (MR0005) egy 5,25”-es külső meghajtóhelyre szerelhető hot-swap keret, mely 3,5”-es adattárolókat fogad. A meghajtók beillesztése és kivétele a szokásos elven működő mechanika segítségével történik. Extraként megemlíthető, hogy a csomagban mellékelt két kulcs segítségével fizikailag is elzárhatjuk adatainkat az illetéktelenektől.

Az MR0006 számú termék is nagyon hasonló szerkezet, csak kisebb méretben, ugyanis a 3,5”-es meghajtóhelybe illeszkedő keret 2 x 2,5”-es adattárolót fogad.

Végül, de nem utolsó sorban a LogiLink szimpla (AH0014) és dupla (AH0015) aljzatos HDMI fali csatlakozókat is kínál, amelyek segítségével a forrás és a megjelenítő között fizikai elhelyezkedésüktől függetlenül a lehető legtisztábban alakíthatunk ki vezetékes kapcsolatot, mindenféle kuszán tekergőző kábelek nélkül.

Mindkét verzió támogatja a legújabb HDMI 1.4 szabványokat (HDMI High Speed with Ethernet), így egyetlen kábel segítségével nem csak a digitális kép és hanganyag vihető át, de kompatibilis eszközök esetén a hálózati kapcsolatot is kiszolgálja.

Azóta történt

Hirdetés