Retro lázban ég a Lofree madzag nélküli billentyűzete

A két tárcsával megfejelt, hot swapes jószághoz egyedi TTC switch-ek és stabilizátorok járnak, de a szivacsokat sem spórolták ki belőle.

A Lofree egy vintage aromájú mechanikus billentyűzetet dobott piacra, ami 96 százalékos kivitelű, és 2,4 GHz-es rádióval, háromeszközös Bluetooth 5.0-val vagy a telepeinek töltéséhez adott USB Type-C/Type-A kábellel kapcsolódhat a célgéphez.

A BLOCK 98 névre keresztelt, 14 effektes fehér háttérvilágítással felturbózott periféria a mai trendnek megfelelően gyorscserés foglalatokat kapott, amelyekben direkt ehhez a modellhez gyártott, teljes egészében "önkenő" POM műanyagból készült, stabilitást és porvédelmet biztosító dobozszárakkal rendelkező TTC switch-ek ücsörögnek.


[+]

A 22 mm hosszú, ezüstözött rugóval szerelt kapcsolók a 3,8 mm-es billentyűút 1,6 mm-es pontján érzékelik a leütést, és míg aktuációjukhoz 43 gF-es kezdeti erőkifejtés szükséges, addig bottom outjukhoz 50 gF-nyi kraftot kell kisajtolnunk ujjainkból. Egy említést megér, hogy a stabilizátorok a cég kezének munkáját dícsérik, és a kihajtható lábaknak köszönhetően a tasztatúra dőlésszöge változtatható.


[+]

A mártásos technikával felkarakterezett PBT kupakokkal büszkélkedő, gasket mountos klaviatúra ABS plasztikból lévő készülékháza polikarbonát plate-et, valamint három rétegnyi csillapítást rejt (a NYÁK felett egy gombperforált szivacs és egy IXPE switch pad található, alatta meg némi Poron habszivacs nyert elhelyezést), és fedőlapjának jobb felső sarkában két, narancssárgában feszítő tárcsa állomásozik. E tárcsák egyike egyébként a hangerő szabályzásáért felel, a másik meg az üzemmódok között vált, és az állapotjelző LED-eket tartalmazó státuszpanel a fő gomberdő, továbbá a numerikus pad közé ékelődött be.

[+]

A beépített akkumulátor 2000 mAh-s, és aktív fényekkel körülbelül 10, leoltott pilácsokkal pedig mintegy 80 órás üzemidőt ígér, miközben energiatartalékainak regenerálása 2,5 órát vesz igénybe. A 384 mm széles, 126,5 mm mély, illetve 19,5 mm magas apparátus 1,09 kilogrammot nyom a mérlegen, és Windows, macOS, iOS vagy Android operációs rendszert futtató masinákkal bírható együttműködésre.

[+]

A korábban már megvillantott, US ANSI kiosztású eszköz (nettó) 170 dollárért rakható kosárba, ám ha hajlandóak vagyunk elmenni 228 dollárig, november 20-ától egy '80-as évek zöngéjét árasztó – ugyancsak vezetékmentes – Touch PBT BLOCK egeret is hoz majd választottunk mellé a futár.


[+]

Az 500 Hz-es polling rate-tel dolgozó, 108 mm hosszú, 68,5 mm széles és 42,5 mm magas, hatgombos rágcsáló 105 grammos, és belsejében egy 200 cpi-is léptékben 4000 cpi-ig skálázódó PixArt PAW 3805 szenzor serénykedik. A cserélhető főgombokkal megáldott termék 650 mAh-s akkuja megközelítőleg 75 órára elegendő kakaót tárol, és a vasunkhoz történő csatlakoztatás ugyanazokkal a módszerekkel valósulhat meg, mint a klavitúra esetén. Egy széljegyzetet megér, hogy a jobb klikk alá egy miniatűr kijelző került, amelyen az aktuális felbontást, az érvényben lévő üzemmódot és a töltöttszégi szintet kísérhetjük figyelemmel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés