Hirdetés

Csalódást kelthet a Loewe méregdrága "referencia" tévéje

A Loewe végre piacra dobja a Reference termékcsalád első idei darabját, a széria 55 hüvelykes változatát. A vállalat állítása szerint a dizájn egyszerűen perfekt, de az az igazság, hogy ezek a vonalak már ismerősek lehetnek az elmúlt évek Loewe tévéiről. Emiatt mára már kicsit unalmassá vált ez a külső, még akkor is így van, ha a termékkommunikációban szeretik ezt a formatervezési irányt "időtlennek" nevezni.

Loewe Reference 2015
Loewe Reference 2015 [+]

Az UHD felbontású tv nem támogatja a HDR (High Dynamic Range) technológiát, ami a korábbinál jobb, kontrasztosabb kép megteremtését teszi lehetővé. Ez pedig azt feltételezi, hogy e készülékbe már tényleg nem a Samsung, hanem a Hisense által gyártott panelek kerültek. Korábban ugyanis a dél-koreai konszern csúcskategóriás kijelzőit építették a Loewe televíziókba, azok 2015-ben viszont már HDR kompatibilisek.

Loewe Reference 2015
Loewe Reference 2015 [+]

A gyártó a kontrasztaránnyal, fényerővel és válaszidővel kapcsolatban nem árult el konkrétumokat sajnos. Azt viszont igen, hogy a termékbe az új okostévé rendszer került, amely állítólag minden korábbinál gyorsabb és könnyebben kezelhető. A készülék rendelkezik digitális tévétunerekkel, valamint 1 TB tárolókapacitású integrált merevlemezzel, amelyre a műsorok rögzíthetőek. Sőt akár arra is mód nyílik, hogy a felhasználó egy okostelefonos alkalmazás segítségével a távolból indítsa el vagy programozza be a felvétel időpontját. Integrált audiorendszere erőteljesebb, mint a nagy átlag, hiszen 2x60 wattos maximális névleges kimeneti teljesítménnyel, és virtuális térhatású hangzás funkcióval kecsegtető hangprojektort építettek bele. Ez szép és jó, hiszen egy átlagos tévénél biztos, hogy jobban megdörren, viszont az is igaz, hogy aki Loewe-ben gondolkodik, annak azért nem okoz problémát egy kiemelkedő hangminőséget produkáló, több komponensből álló külső hangszett beszerzése sem. Az ára a szokásoknak megfelelően brutális, hiszen 6000 dollárt kérnek el érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Loewe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés