Hirdetés

WebOS alapú Smart rendszert fejleszt az LG?

A Palm felvásárlása után a HP-hoz került és azóta nyílt forráskódúvá vált webOS operációs rendszer nem nagyon váltotta meg a világot, így sokan már az eltűnését sem tartották kizártnak. Azonban némiképp meglepő módon az LG bejelentette, hogy az új okostévé rendszerét erre a platformra fejleszti, ami biztosíthatja a technológia életben maradását.

LG NetCast
LG NetCast

Az ilyen jellegű megoldások úttörőjének számító dél-koreai konszern 2009-ben mutatta be a NetCast nevű smart tv rendszerét először, ami a tavalyi és idei televíziókba, asztali médialejátszókba, smart boxokba, egyes soundbarokba, illetve házimozi rendszerekbe is bekerült. Az eljárás az évek alatt csak kisebb-nagyobb mértékű ráncfelvarráson esett át, aminek következtében lassan, de biztosan elavult. Ezt tökéletesen alátámasztja a meglévő alkalmazások viszonylag alacsony száma, tehát szükség volt egy olyan új irányra, amely nagyobb szabadságot és rugalmasságot biztosít a fejlesztők számára.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért nem a Google TV mellett tették le a voksukat az LG döntéshozói, főleg, hogy a vállalat idén már piacra dobott olyan televíziókat, amelyek ezt a platformot használják. Azonban a pletykák szerint nem sikerült megállapodni az amerikai óriással, ami elsősorban a túlzott mértékű kötöttségekre vezethető vissza. Az már kiderült, hogy már hónapok óta zajlanak a webOS-sel kapcsolatos fejlesztések, azonban az egyelőre még nem tiszta, hogy a Smart TV szövetség tevékenységére ez milyen hatással van. Azt ígérik, hogy az új okostévé rendszer már a jövő januári CES-en bemutatkozik, de az még nem világos, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő tévékbe mikor integrálják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés