Hirdetés

Érkezik az LG W53 SMART monitorcsaládja

Az LG bejelentette, hogy még ebben a hónapban forgalomba kerül új, W53 SMART jelölésű monitorcsaládja, melynek modelljei 18,5 és 27 hüvelyk közötti képmérettel rendelkeznek. A 16:9-es képarányú, 21,5 col fölötti kijelzőknek 1920x1080 képpontos felbontása van, míg a 18,5 colos modellnek be kell érnie 1366x768 pixel natív megjelenítésével.

A TN paneles monitorok válaszideje szürkéből szürkébe történő váltás esetén 2 ms lesz, a dinamikus kontrasztarány pedig 50 000:1. Az LG úgynevezett SMART technológiája révén számos kényelmi funkciót kínálnak a kijelzők. Az önműködő fényerő-szabályozási funkció bekapcsolásával az LG W53 termékcsaládjába tartozó monitorok a fényerőt és a kép egyéb beállításait automatikusan a helyiség fényviszonyaihoz és a képernyőn megjelenő tartalomhoz igazítják. A nap előrehaladtával a képernyő természetesen követi a fényviszonyok változását, így a fényerő folyamatos igazításával segítenek kiküszöbölni a szem megerőltetését. Emellett a rendszer figyeli a képernyőn megjelenő tartalmakat is, amikor a monitoron megjelenő kép sötét színeket tartalmaz, a kijelző fényereje növekszik, ha pedig túl világos, akkor egyszerűen lecsökken.

A W53 szériába tartozó monitorok közelségérzékelővel is fel vannak szerelve, amely észleli a felhasználó közeledtét, és ilyenkor bekapcsolja a háttérvilágítást. Amennyiben a készüléket nem használják, a fények természetesen újra elhalványulnak. Az új modellek emellett tartalmaznak egy úgynevezett mozi üzemmódot is, ami az internetes videók megtekintése során kiszűri a zavaró tényezőket, ennek megfelelően a mozgókép kivételével minden egyéb információ elsötétül. A vállalat elmondása szerint ettől a felhasználó a kívánt tartalomra koncentrálhat, és nem zavarják majd villogó reklámhirdetések.

Az LG új W53 SMART monitorcsaládja várhatóan május elején jelenik meg Magyarországon, az ajánlott fogyasztói árakról még nem nyilatkozott a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés