Hirdetés

Az LG rövid időn belül megtöbbszörözné az OLED tévék számát

Az LG Display elképesztő méretű beruházással növelné a gyártókapacitást.

A Nikkei értesülései szerint a kijelzők fejlesztéséért és gyártásáért felelős LG Display az elkövetkező szűk három évben megtöbbszörözné a legyártott, nagy méretű OLED megjelenítők számát. Amíg tavaly körülbelül 2 milliót állítottak elő a televíziókba szánt alkatrészekből, addig 2021-re a cél ennek ötszöröse, azaz 10 millió.

Lee Sang-hoon, LG Display
Lee Sang-hoon, LG Display [+]

Ezzel kapcsolatban Lee Sang-hoon, az LG Display elnök vezérigazgatója elmondta, hogy a "vállalat mindent az OLED technológiára tesz fel", és hogy ez nem csak lózung, azt az bizonyítja, hogy további 18 milliárd dolláros (~4520 milliárd forint) beruházással próbálják a kívánt szintre növelni a kapacitást. Hozzátette, az eddig erőfeszítéseiket a jelek szerint siker koronázta, ugyanis a felméréseik szerint a 2000 dolláros árnál drágább modelleket tömörítő prémium kategóriában jelenleg 70 százalék az OLED televíziók részesedése.

LG 8K OLED tv
LG 8K OLED tv [+]

Egyes piacokon, így például Japánban még jobbak az eredmények, hiszen a kulcsfontosságúnak számító szigetországban 92 százalékot sikerült elérni. Lee Sang-hoon azt is kiemelte, hogy jelenleg 13 gyártóval állnak partneri viszonyban, azaz ennyi cégnek szállítanak OLED panelt, és ez a szám az idei évben tovább nő majd. Arról viszont sajnos nem beszélt, vagy nem kérdezték, hogy hogyan látja, lehet-e valódi verseny a valódi LED (Micro LED, Crystal LED, stb.) technológia és az OLED eljárás között, pedig az elkövetkező néhány évben akár ez is egy reális háború lehet a televíziós fronton.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés