Hirdetés

Igen alacsony input lag és gamer funkciók az LG OLED tévékben

A variálható frissítési frekvencia is megjelenik az idei csúcsmodellekben.

Az LG a szokásoknak megfelelően az idei évben is több új OLED szériával bővíti televíziós termékkínálatát. Ezek közül a "belépő szintet" (már ha beszélhetünk ilyesmiről OLED esetében) képviselő B9-et még nem mutatták be, de a C9, E9 és W9 sorozatokat már igen.

LG C9
LG C9 [+]

Azt már lehet tudni, hogy e modellek HDMI 2.1-es csatlakozókkal jönnek, amelyek támogatják a 48 Gbps-os adatátviteli sebességet, ami lehetővé teszi például a 120 Hz-es 4K tartalmak továbbítását, az alkalmazott, új generációs Alpha9 képfeldolgozó processzor, és a panel pedig lehetővé is ezek megjelenítését. Ilyen jellegű videó, filmes tartalmak még nincsenek, de játékok már igen! A HDMI 2.1 emellett támogatja az enhanced Audio Return Channel (eARC) technológiát, amely biztosítja a tömörítetlen hanganyagok biztosítását a kompatibilis hangeszközökre.


[+]

Szintén a HDMI 2.1 révén jelenhet meg a VRR (Variable Refresh Rate) és az ALLM (Automatic Low Latency Mode) funkció az új készülékekben. Az előbbi a HDMI szabványos variálható frissítési frekvenciája, ami az aktuális képi jelhez igazítja a képernyő frissítési frekvenciáját, ezáltal csökkenthető a lag, illetve tartományon belül elkerülhető a képtöredezettség. Az ALLM használatakor a készülékek automatikusan játék módba kapcsolnak, ha játékot észlelnek. Ehhez szükség van arra is, hogy a csatlakoztatott külső eszköz támogassa ezt a funkciót, emiatt például a jelek szerint a PlayStationöknél nem fog működni. És ha már a játékoknál tartottunk: a hírek szerint az említett 2019-es LG OLED tévéknél, az érintett felhasználási területen lényeges input lagot sikerült mindössze 13 ms-re leszorítani, ami már remek érték.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés