Hirdetés

LG monitor nem mindennapi kontrasztaránnyal

Úgy tűnik, az LG a kontraszt növelésében látja a hagyományos technológiákkal készülő LCD kijelzők továbbfejlődésének egyik útját. A háttérvilágítás intenzitásának változtatásán alapuló dinamikus kontrasztszabályozás a cégnél Digital Fine Contrast néven fut; a technológiával a képtartalomhoz igazodva kezdetben 2000:1 értékig tudták emelni a maximális kontrasztarányt, de ez év őszétől már – papíron – 5000:1 kontraszttal szolgáló monitorok is kaphatók.

Az LG prémiumkategóriás kijelzőinek sorában jelent meg a Flatron L227WT, melyről az IFA kiállítás alkalmából már beszámoltunk, azonban időközben módosították a vezérlőelektronikát és a CCFL háttérvilágítást, így némileg megváltozott paraméterekkel került piacra a modell. Az előzetes verziónál is az átlagot meghaladó, az NTSC tartományt 97 százalékban lefedő színspektrumot határoztak meg, ez azonban 100 százalékra nőtt, miközben a dinamikus kontraszt plafonját egészen 10000:1 értékig tolták ki. Maga a panel TN típusú, 170 fokos betekintési szögei jelzik, hogy az újabb generációhoz tartozik.

A 22 hüvelykes, 1680x1050 pixel natív felbontású monitor fényereje 300 cd/m2, szürkeárnyalatos reakcióideje 2 ms. Videobemenetként D-Sub és HDCP másolásvédelmet is támogató DVI csatlakozót lehet használni. A Flatron L227WT ajánlott ára 379 euró, de egyes online kereskedőknél már akár 50 euróval olcsóbban is meg lehet rendelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés