Hirdetés

Mesterséges intelligencia és virtuális technológia az LG új soundbarjaiban

Az SL10YG, SL9YG és SL8YG az év elején mutatkozik be.

Az LG bejelentette, hogy új, felsőkategóriás soundbarral bővíti eddig is tekintélyes méretű audió flottáját. Az SL10YG, SL9YG és SL8YG típusjelzésű modelleket a Las Vegasban megrendezésre kerülő CES kiállításon mutatja be a vállalat.

LG SL9YG
LG SL9YG [+]

A termékek támogatják a Dolby Atmos és DTS:X objektumalapú hangszabványokat, amelynek köszönhetően papíron lehetségessé válik a tökéletes 3D térhangzás megteremtése. Az új hangprojektorok a nagyfelbontású hangzást is kezelik, és olyan feldolgozó algoritmusokat használnak, amelyekkel a hagyományos fájlformátumok is felkonvertálhatók, emellett a képesek együttműködni az opcionálisan megvásárolható, vezeték nélküli úton csatlakoztatható, hátsó hangfalakat tartalmazó Wireless Rear Speaker Kittel.

A hangprojektorokat együtt fejlesztette az LG a Meridian nevű céggel, és ennek köszönhetően megkapták ez utóbbi cég által kifejlesztett Bass & Space nevű eljárást, utóbbi állítólag minden korábbinál erőteljesebben, gazdagabban szólalnak meg a mély hangok. A fejlesztéseket a tervezők ellátták a szintén Meridian-féle Image Elevation technológiával, amely a cég szerint a hangprojektor fölé, a képernyő magasságába emeli a hang sugárzását, ezáltal a hallgatók még jobban beleélhetik magukat a hangzásélménybe.


[+]

Nem hiányzik a Meridian Upmix technológiája sem, amely papíron torzítás nélkül, a hangzásegyensúlyt megőrizve képes kétcsatornás hangból több, jól elkülöníthető csatornát létrehozni, így javítja a hangteret, és még tisztábban szólaltatja meg az énekhangokat és szólóhangszereket. Az LG új hangprojektorai AI funkciókat és beszédfelismerést is kínálnak a beépített Google Asszisztenssel. A felhasználók egyszerű hangparancsokkal irányíthatják a készülékeket, például információt kérhetnek a lejátszott zenével kapcsolatban, vagy változtathatnak a hangerőn. A hangprojektorok a Google hangalapú asszisztensét támogató eszközökkel könnyen összekapcsolhatók, így az otthonunkban lévő okoskészülékeket is irányíthatjuk hangutasításokkal.

Konkrét technikai specifikációkat egyelőre még nem árult el az LG az új hangprojektorokkal kapcsolatban, és az árukat sem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés