Hirdetés

Visszatér a FALD technológia az LG tévékbe

A mátrixszerűen rendezett LED-ek local dimming funkciója javulást hozhat a képminőségben.

Több más gyártóhoz, így például a Samsunghoz, Philipshez vagy Sharphoz hasonlóan az LG már évekkel ezelőtt előállt olyan Direct LED háttérvilágítású tévékkel, amelyek megkapták a local dimming funkciót, azonban ezt a vonalat valamiért sokáig hanyagolták. Ez azt jelenti, hogy az LCD tévékben a háttérvilágítást biztosító LED-eket a tervezők nem a kávába, hanem mátrix- vagy rácsszerűen a képernyő mögött helyezik el. Ezután a diódákat egyedileg vezérelhető csoportba osztják, ami által elméletileg kontrasztosabb, szebb kép érhető el, emellett a fény eloszlása is egyenletesebb lehet.

LG SK9500
LG SK9500 [+]

Ennek a megoldásnak egy hátránya van, mégpedig, hogy több helyet foglal, mint a rivális, Edge LED eljárás, aminek következtében nem lehet annyira vékony tévéket gyártani. Ez pedig úgy tűnik, hogy sokáig elég indok volt az LG számára ahhoz, hogy ejtse a FALD  (Full Array Local Dimming) névre hallgató technológiát.


[+]

Most viszont a jelek szerint változik a széljárás, és két csúcskategóriás LED LCD tévészériánál az LG beveti ezt a megoldást. Az SK9500 és SK9000 sorozatú modelleket érinti a dolog, amelyek megkapják a tavaly bemutatott Nanocella technológiát is, ami a gyártó állítása szerint még a sötét képrészletek megjelenítésénél is pazar képminőséget eredményez. A modelleket egyébként ellátták az A7 képfeldolgozó processzorral, amely képes kezelni az úgynevezett HFR (High Frame Rate), vagyis az akár 120 képkocka/másodperces tartalmakat is, de csak akkor, ha azok nem 4K-s HDR anyagok.

Az SK9500 és az SK9000 sorozatba tartozó tévék 55 és 65 hüvelykes változatban lesznek elérhetőek, áruk egyelőre még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés