Hirdetés

Az LG is belép a valódi LED kijelzők piacára

A vállalat a már bejáratott utat követve, egy moziteremben kezdi meg a hódítást.

A jelek szerint egyre több gyártó lát fantáziát a "valódi LED kijelzőkben", azaz azokban a megjelenítőkben, amelyekben minden pixel mögött egy-egy egyedileg vezérelhető fénykibocsátó dióda kap helyet. E megoldás előnye az óriási kontraszt, a rendkívül mély, akár 0 nit fényerejű fekete, a nagy színgazdagság, kiemelkedő homogenitás, illetve hibátlan betekintési szög.

LG LAD033F panel
LG LAD033F panel [+]

Az LG korábban már bemutatott egy prototípust, amelyből kiderült, hogy a vállalat is intenzíven foglalkozik e technológia fejlesztésével. Most pedig a jelek szerint megérett az idő arra, hogy piacra is lépjenek egy kiforrott termékkel. A cég, hasonlóan a nagy rivális Samsunghoz, elsőként a mozitermeket támadja meg egy ilyen jellegű kijelzővel. Azaz a hagyományos projektor+vászon kombót váltanák le egy hatalmas LED megjelenítővel.

Az első ilyen eszköz Tajvanon kerül bevetésre, és a korábban már bevált módon moduláris rendszerű lesz. Azaz több kisebb panelből állítanak össze egy hatalmas LG LED Cinema Display kijelzőt a filmszínházban, amelyet egy Dolby Atmos hangrendszerrel egészítenek ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés