Hirdetés

Autókba építene hatalmas tévéket az LG

A vállalat egy Hyundai gépkocsi segítségével már be is mutatta, hogy miképp is gondolja mindezt.

Az LG a Hyundai autógyártóval együttműködve dolgozott ki egy, a jövő gépjárműveinek belső terére vonatkozó koncepciót. Ez a IONIQ Concept Cabin, amely különlegessége, hogy számos, komfortot szolgáló elektronikai eszközt is tartalmaz.

Ezek közül a leglátványosabb az a 77 hüvelykes, enyhén hajlított OLED tévé, amelyet a plafonra szereltek fel. Ennek képe kettéosztható, így egyszerre lehet rajta több forrást is nézni, attól függően, hogy kinek mihez van kedve. A termék természetesen egy mozgásérzékelős távirányító révén gesztusokkal vezérelhető, emellett támogatja a hangalapú irányítást is.

A hatalmas tévé mellett találhatóak még egyéb érdekességek is a járműben. A megjelenítőhöz hagyományos hangrendszer nem tartozik. Ehelyett minden utas fejtámlájába építettek néhány hangszórót, amelyek képesek egy úgynevezett Személyes Hangzóna kialakítására, ennek hangereje, beállításai értelemszeren egyedileg vezérelhetők. Az autóban emellett helyet kapott még egy cipőtisztító gép, amely UV fény segítségével fertőtleníti a lábbelit.

A tervek szerint már jövőre a boltokba kerülhetnek az olyan luxusautók, amelyekben ezekhez hasonló megoldások kaphatnak helyet. Ez pedig azt jelzi, hogy a dél-koreai cég erőteljesen érdeklődik a járműipar iránt amellett, hogy intenzíven fejleszt egy ideje elektromos autókba szánt akkumulátorokat is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés