Hirdetés

Vékonyabb, könnyebb, kevésbé tükröződő érintős paneleket szán a laptopokba az LG

Az LG hamarosan sorozatgyártásba küld legújabb érintős notebookpaneljeit, amelyek az LG G4 okostelefonnál már használt AIT (Advanced In-Cell Touch) technológiával készülnek, aminek következtében drasztikusan csökkenthető a panelek vastagsága és tömege. A koreai vállalat által kifejlesztett AIT lényege, hogy az érintős réteg nem az LCD felületére kerül, hanem a szenzort magába az LCD-be integrálják.

E megoldás előnye, hogy ezzel megszabadulnak az érintőfunkció biztosításához szükséges üvegfelülettől, aminek következtében az új technológiával érkező kijelző vastagsága 1 milliméterrel lesz kevesebb, mint a hagyományos megoldással készülő érintőpanelek. Ami a tömeget illeti, a súlycsökkenés is jelentős, 15,6"-es méretben egészen pontosan 200 gramm, ami 35%-os megtakarítást jelent.


[+]

Túl a tömeg-méret pároson, a képminőséget is befolyásolja az üveg elhagyása, hiszen nincs réteg ami elnyelné a kibocsátott fényt, és megszűnik (vagyis jelentősen csökken) az érintőkijelzők egyik leginkább idegesítő hibája, a fényvisszaverődés. Az LG emellett azt ígéri, hogy az érintős kezelés precizitása is javul, és a nedves kézzel való taperolást is jobban tolerálja.

Az új panelek Full HD felbontással, 14 és 15,6 hüvelykes méretben bukkanhatnak fel az idei év végén, elsődlegesen a notebookokban. Az LG dolgozik a kisebb méretű, a QHD felbontású, és a tollas bevitellel kompatibilis darabokon is, így hamarosan táblagépekben, illetve 2 az 1 hibrid masinákban is használható lesz az új panel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés