Hirdetés

Jönnek az LG OLED paneles Samsung tévék?

Állítólag jövőre érkezhetnek az első LG WOLED kijelzővel ellátott Samsung televíziók.

A Samsung Electronics és az LG Display tavaly komoly tárgyalásokat folytatott több millió, televíziókba szánt OLED panel megvásárlásáról, ám ebből végül nem lett semmi. Hivatalosan ezt nem indokolták semmivel, de a pletykák arról szóltak, hogy a Samsung sokallta az árat, az LG pedig nem engedett.

A The Elec nevű dél-koreai magazin szerint a két fél újra leült egymással. A Samsung ugyanis a jövőben minden korábbinál nagyobb szerepet szánna az OLED tévéknek a portfóliójában, viszont a saját, azaz Samsung Display által gyártott QD-OLED kijelzőik drágák, és nem is tudnak egyelőre eleget gyártani belőlük. A terveik szerint az ősi riválistól vásárolt paneleket középkategóriás, olcsóbb OLED televíziókba építenék be, a kvantumpontos készülékek pedig a felső, prémium kategóriát képeznék.

Ez az LG Displaynek is jól jöhetne, mert állítólag csökkent a kereslet a nagyobb OLED kijelzőik iránt a globális gazdasági nehézségek miatt, így nem tudják maximálisan kihasználni a rengeteg pénzből kiépített gyártókapacitásukat.

A The Elec értesülései alapján 2024-ben már a boltokba is kerülhetnének az LG paneles Samsung OLED tévék.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés