Mostantól házon belül gyártja az OLED kijelzők fontos összetevőjét az LG

A p-Dopant nevű anyagot eddig a Samsung tulajdonában lévő cégtől tudták csak beszerezni.

A kijelzők fejlesztésével és gyártásával foglalkozó LG Display büszkén jelentette be, hogy beért egy tíz éves projektjük. A vegyiparban tevékenykedő LG Chemmel közösen dolgoztak azon, hogy létre tudják hozni a p-Dopant nevű anyagot, amely az OLED képernyő gyártása során kulcsfontosságú alkotóelem. Ezt kis mennyiségben adják a fénykibocsátó réteghez, hogy javítsák az OLED-kijelzők hatékonyságát, fényerejét és élettartamát.


[+]

A p-Dopantot eddig kizárólag a németországi székhelyű Novaled nevű cégtől lehetett beszerezni, amely egyébként a Samsung tulajdonában van. Ezzel a lépéssel tehát az LG képes tovább függetleníteni magát a külső beszállítóktól, illetve ami még fontosabb talán, hogy ezzel együtt a Samsungtól is. Az LG Display közölte, hogy az OLED gyártáshoz szükséges összetevők 64 százalékát már házon belülről tudja beszerezni, szemben a tavalyi 58 százalékkal.

Az LG Display arról is beszámolt, hogy az új, televíziókba szánt WOLED kijelzőkbe már a "saját" p-Dopant kerül. Hogy ez egyben jelenti-e majd a gyártási költségek, és ezzel párhuzamosan a termékek árának csökkenését, azt egyelőre nem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés