Hirdetés

Lexmark: "Nyomtasson kevesebbet, spóroljon többet!"

A Lexmark stratégiája, hogy kevesebb nyomtatással és kisebb ráfordítással, a környezettudatosság és hatékonyság növelése mellett a vásárlók pénzt is időt spóroljanak. Az emögött álló filozófia, hogy „nem a nyomtatás mennyisége az üzleti eredményesség záloga, hanem az üzleti folyamatok optimalizálása és a magas színvonalú szolgáltatás, illetve a termékkínálat”.

Danny Molhoek, a Lexmark közép- és kelet-európai régiójának ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a „Print Less” stratégia tartalmazza az alkalmazottak napi nyomtatásának redukálását, a felesleges nyomtatások elkerülését, továbbá hatékonyabb időmenedzsmentet tesz lehetővé.

Ennek egyik legfőbb eleme az MPS, azaz a nyomtatáskezelési megoldások, amik lehetővé teszik a nyomtatási infrastruktúra ellenőrzését és racionalizálják a hardvereket. Az MPS gyakorlatilag egy olyan szolgáltatás csomag, aminek igénybevételével a tanácsadók megvizsgálhatják üzleti dokumentumok életciklusát a létrehozástól a rendszerezésig és archiválásáig, majd ennek megfelelően ajánlanak egy testre szabott nyomtatási technológiát és szolgáltatást, amivel a leghatékonyabban, legolcsóbban és leggyorsabban lehet dolgozni az adott környezetben.

Megfelelően optimalizált környezetben az eszközök száma, az alkalmazottak napi nyomtatási feladatai és az erre fordított idő egyaránt csökkenhet, ami kevesebb üzemeltetési költséget és energia ráfordítást jelent, ami anyagilag is megtérül. Ehhez persze nem elég csak szolgáltatást nyújtani, hanem rendelkezni kell a megfelelő hardveres (nyomtatókat, kiegészítő), valamint a szoftveres (alkalmazások) környezettel is. A Lexmark ennek megfelelően olyan multifunkciós és megoldás központú nyomtatókat fejlesztett ki, amelyekhez régiónként elérhetőek a Lexmark Integrált Megoldásai. Az alkalmazások (melyek sora bővíthető) az MFP készülékekről közvetlenül futnak, így nem kell többet a szerver-központú alkalmazások kihívásaival foglalkozni, és megspórolhatók a gépek közötti járkálások is.

Lexmark X950 MFP készülék, színes érintőkijelzővel
Lexmark X950 MFP készülék, színes érintőkijelzővel

Az MPF-re optimalizált készülékek esetében a hagyományos elvárásokon felül a hozzáadott értékekre és egyszerűbben használható szolgáltatásokra fektették a hangsúlyt, mint például az ECO print, ami egy gombnyomással aktiválja a takarékos nyomtatást (kevesebb tinta, kétoldalas nyomtatás stb), vagy a nagyméretű színes érintőkijelző, amin több feladat is elvégezhető anélkül, hogy vissza kéne mennünk irodai PC-nkhez egy-egy apró módosításért. Ugyanígy említhetjük a zárt rendszerben való biztonságos nyomtatást, amelyben dokumentumainkat a nyomtatóról közvetlenül küldhetjük egy másik rendszerben lévő távoli nyomtatóra, ahol csak a megfelelő személy, megfelelő azonosítás után nyomtathatja ki azokat.

Az MFP idehaza is elérhető, valamint az ehhez kapcsolódó legújabb Lexmark multifunkciós (MFP) termékek, az X548 és az X950 már hazánkban is megvásárolhatóak.

Azóta történt

Hirdetés