Hirdetés

Létezik egyáltalán a médián átfutó AMD Ryzen C7 SoC?

Egy külön oldalt regisztált valaki annak, hogy a pletykált diát megossza, de az AMD partnerei nem tudnak semmit sem róla.

Az előző hónap legvége óta járja a médiát az a dia, amely először a /LEAKS weboldalon tűnt fel. Ez egy friss regisztráció, és valaki nyilván csak azért hozta létre, hogy egy állítólagos AMD Ryzen C7 SoC paramétereit megossza. Az információk már nem érhetők el az előbbi linken, de Hans de Vries Twitter oldalán továbbra is látható a kép.


(forrás: Hans de Vries Twitter) [+]

Sajnos az AMD a pletykákat nem kommentálja, függetlenül attól, hogy azok igazak-e vagy sem, tehát a cégnél a Ryzen C7 utáni érdeklődésünk zátonyra futott, persze nem is számítottunk másra. Ellenben a gyártópartnereknél könnyebb bizonyos adatokhoz hozzájutni, így nem adtuk fel a szóban forgó fejlesztés felkutatását. Az AMD partnerei azonban az érintett diát még csak nem is látták. Megtudtuk azt is, hogy ha az AMD-nek lenne valamiféle stratégiája egy saját ARM-os rendszerchipre vonatkozóan, akkor a paraméterekről nem is feltétlenül, de magáról az irányról bizonyosan lenne már valamiféle információ, egyelőre azonban a cég csak x86/AMD64-es lapkákra vonatkozó adatokat osztott meg a partnereivel következő két évre vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy a Ryzen C7 SoC jó eséllyel nem létezik.

A fentieken túl több probléma is van a képpel, legalábbis a gyártópartnerek bevallása szerint. Az RDNA 2 Mobile nem létezik, ebből az architektúrából egyféle dizájn van, és az AMD az asztali és a mobil GPU-khoz is azt fogja használni. Emellett az RDNA 2 csak a TSMC 7 nm-es node-jára készül, a modernebb gyártástechnológiákra újabb architektúra van betervezve.

A média szeme előtt van még az AMD együttműködésére a Samsunggal, mivel régóta tudni, hogy a dél-koreai óriáscég Radeon IP-ket licencelne a jövőben. Erre vonatkozóan is leérdeklődtük, hogy nem az első közös fejlesztésű lapka paraméterei szivárogtak-e ki, de a partnerek szerint ez gyakorlatilag képtelenség. Az AMD semi-custom divíziója ugyanis még a cégen belül is nagyon el van szeparálva, és az ott készülő fejlesztésekről még a többi részleg sem tud, nemhogy a vállalat valamelyik partnere. Ezeket a termékeket a gyártás tekintetében is úgy kezelik, hogy az AMD saját lapkáinak gyártását előkészítő mérnökök se lássanak róluk semmit. Kvázi van egy virtuális kerítés húzva a cégen belül, és minden adatmegosztásra vonatkozó kérelem többszörösen ellenőrzött.

A Ryzen C7 SoC tehát papíron lehet, hogy jól mutat, de valószínűleg nem is több ennél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés